Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 23. 10. 2014.

| Sport

Mrkić: “Ne želim da budem smetnja”

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
sasa-mrkic.jpg
Saša Mrkić: "Cilj je 15 bodova posle prvog dela sezone"; foto: Vanja Keser

Trener niškog Radničkog Saša Mrkić je nakon poraza u Kruševcu istakao da će otići iz kluba, ako uprava bude dovela novog šefa struke.

Posle poraza od Napretka (3:1) šef stručnog štaba “Reala sa Nišave” ističe da će se povući ako bi to donelo boljitak njegovom klubu.

Ako će neko da donese novac i da postavi nekog drugog čoveka, Saša Mrkić će se istog momenta skloniti. Ne mora da bude halabuka u medijima. Ja sam dvadeset i nešto godina proveo u ovom klubu. Ne želim da budem smetnja bilo kakvim pozitivnim stvarima - rekao je Saša Mrkić.

Mrkić je u Radnički stigao nakon 4 kola u kojima Nišlije nisu osvojile ni bod.

Nije mi prvi put da dolazim u Radnički kada je najteže. Navikao sam na ovakve situacije, za mene je klub uvek na prvom mestu i uvek ću se boriti za boje kluba i da nađemo način da izađemo iz ove situacije koju sam zatekao. Posle 5 kola imali smo nula bodova, sada posle 4 imamo 6 bodova. Cilj je jasan, opastanak u ligi i osvajanjem 15 bodova do kraja polusezone. Idemo ka tom cilju - smatra Saša Mrkić.

Radnički je u Kruševcu prvi put uputio šut ka golu u 72. minutu, ali Mrkić ne smatra da je igra bila loša.

Prema nekim kriterijumima utakmica je ocenjena kao loša, ali ja ne vidim tako. Kažu da smo prvi šut uputili u 70. minutu. Nama su Rad i Čukarički po jednom šutnuli za 90 minuta. Bila je slabija utakmica, ali ne katastrofalna. Nedostajalo nam je da samo izađemo brže u kontru. Utakmica je savršeno postavljena. Hoćemo da izvučemo pouke i da nastavimo dalje da osvajamo bodove - ističe Mrkić.

Prema rečima predsednika Radničkog Vidaka Perovića, igračima se duguje po jedna i po plata, ali je račun kluba trenutno u blokadi na oko 3,5 miliona dinara.

Znamo da imamo mnogo problema, ali ih rešavamo unutar svlačionice. Situacija nije bajna, nije kao prošle godine kada su “tekli med i mleko”. Mislite da mi je bilo lako da prihvatim Radnički posle 5 kola? Nisam noćima spavao, svaka utakmica je biti-ili ne biti - kaže Mrkić.

Napadač Vladimir Đilas smatra da treba zaboraviti utakmicu u Kruševcu.

Niko ne pominje zabranjenu temu u Srbiji. Nijedna gostujuća ekipa nije oštećena u Nišu kao mi u Kruševcu. Da li je moguće da se onakav penal sudi Napretku i da se ne sudi nama. Ne želim da tražim alibi - smatra Vladimir Đilas, napadač Radničkog.

Radnički će u subotu, 25. oktobra od 17 sati na stadionu Čair ugostiti imenjaka iz Kragujevca u 10. kolu Superlige. Ulaz je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • cokotanac1

    15:40 // 25. 10. 2014.

    Bilo ko da dodje i bude trener ne moze pomoci bez dobrog igrackog kadra koji Radnicki nazalost nema. Zato razloge treba traziti u strucnom kadru, jer bez kvalitetnih igraca nema nista.

  • Milosrdni andjeo

    17:41 // 24. 10. 2014.

    Pouka za Mkica:Korisnije bi bilo da proceis svoje mogucnosti pre nego sto se prihvatis posla, kasno je kada napravis stetu. Radnicki ce to kostati mozda mnogo na dugi rok.

  • sica

    12:32 // 24. 10. 2014.

    Lukic Nikola nastupa za Fk Minsk iz Belorusije...a uskoro potpisuje ugovor za Bate borisov...tada kada je bio u Nisu,trebao je da ide za Belgiju u jedan klub..nije otisao zbog Mrkica tad

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: