Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 7. 10. 2013.

| Sport

Na "Shooting-u" lovci bolji od vojske i žandarma

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Shooting-Rally.jpg
Shooting Rally 2013; foto: Vanja Keser

Na 17. takmičenju "Shooting rally", koje je tokom vikenda održano na izletištu Gradac kod Niša, u ekstremnoj vožnji terenskih automobila i pucanju iz različitog oružja pobedili su lovci iz Donje Omašnice.

Ovaj jedinstveni sportski program u Evropi čini trka džipovima kroz planinsku stazu tokom koje se takmičari, vozač i pucač, zaustavljaju na borbenim linijama i iz vatrenog oružja gađaju u mete.

- Na prvom od ukupno 6 poligona za pucanje ove godine se meta gađala lukom i strelom, a na ostalim su pucači gađali iz pištolja, lovačke puške, borbene pumparice i specijalne Zastavine puške. Trebalo je pogoditi gongove koji su mete iz praktičnog streljaštva, balone, a na dva poligona su postojale i pokretne mete koje su se pojavljivale tek posle ispunjenja prvog zadatka, odnosno pogotka u prvu metu - kaže Irena Guganović iz Safari kluba.

Pobednici ovogodišnjeg "Shooting-a", jednog od najekstremnijih programa u zemlji, su amateri, lovci Aleksandar Sinidžić i Goran Čomagić iz Donje Omašnice kod Trstenika. Postigli su najbolje rezultate u konkurenciji sa još 20 ekipa među kojima je bilo i pripadnika specijalnih jedinica, koji, po tradiciji, svake godine učestvuju na ovom takmičenju, i gostiju iz Slovenije. Shooting-rally-4 "Shooting Rally 2013"; foto: Vanja Keser

- Oni jesu amateri, ali se takmiče sa puno entuzijazma što daje rezultate. Čomagić je i ranije pobeđivao - kažu organizatori.

Na drugom mestu su pripadnici Žandarmerije, vozač Goran Janković i pucač Nikola Mihajlović, koji su ove godine predstavljali sponzore takmičenja, Trgovinsku radnju "Plus Arsić". Janković je u ekipi "Zaplanje" sa vozačem Predragom Đurićem, koja je osvojila 3. mesto, bio na mestu pucača.

Jedina devojka na ovogodišnjem takmičenju Nataša Jovanović je sa vozačem Vukotom Đukićem predstavljala ekipu Vojske Srbije "Kobre". Njih dvoje su od 63. padobranskog bataljona dobili specijalno priznanje za "fair play".  

Od kad je prvi put održano, na ovom takmičenju oprobalo se preko hiljadu učesnika. 

Shooting-rally-2 "Shooting Rally 2013"; foto: Vanja Keser

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srdjan Brankovic

    17:16 // 28. 10. 2013.

    Bolji su zandarmi, ali nisu uslovi realni, pa se zbunili. Koji bi lovac u brzoj voznji gradom oko kruznih tokova uspeo da pogodi naivnog vozaca koji se pridrzava ogranicenja brzine? I to pijan!

  • rkt

    09:34 // 8. 10. 2013.

    koja bruka ja ne verujem... lovci bolji od vojske i zandarmerije... aaauuuuu

  • Gojko Savic

    20:18 // 7. 10. 2013.

    A sta je tu cudno? Nas su za 3 meseca rata u Sloveniji porazili upravo slovenacki lovci.U mom LD 10 izabranih lovaca bi u ratu potuklo 50 obicnih vojnika kao od sale.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: