Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 6. 6. 2011.

| Sport

Natalija Kostić na 6. mestu ITF liste

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Natalija Kostić; foto: itftennis.com

NIŠ - Posle četvrtfinala Rolan Garosa mlada niška teniserka Natalija Kostić je pala za jednu poziciju na ITF listi i sada je šesta juniorka sveta.

Mlada Nišijka je na drugom Gren slemu bila četvrti nosilac, a došla je do četvrtfinala što joj je najveći uspeh na Rolan Garosu i na nekom Gren slem turniru. U borbi za polufinale Kostićeva je poražena od Monike Puig iz Portorika, koja je igrala i u finalu gde je poražena od Tunižanke Žabur. Nataliju su na ITF listi upravo pretekle finalistkinje Rolan Garosa. 

- Na Rolan Garosu je bilo odlično. Ove godine je bio drugačiji pritisak jer sam bila jedan od favorita. Mislim da je bilo dosta igračica koje više ne igraju juniorske turnire, već samo WTA i tako ulaze i glavni turnir. One su veoma kvalitetne i već ozbilje igračice. Iako nisam opravdala po rangu da uđem u polufinale, milsim da je četvrtfinale još jedan korak napred za mene - rekla je Natalija Kostić.

Nakon pariske šljake, Nataliju očekuju obaveze u školi i priprema za Fjučers turniri u Nišu i možda treći Gren slem sezone Vimbldon.

- Najverovatnije ću igrati na Vimbldonu, ali nisam sigurna jer nikada nisam igrala na travi. Ipak je velika promena sa šljake na travu, ali mislim da je dobro da igram jer sam ipak 6. igračica sveta i biću nosilac. Takođe, stvarno mislim da sam zaslužila da vidim kako je i tamo. A do tada, sledi vreme za školu, da završim sa ispitima koji su mi ostali i da posle budem slobodna - dodala je Natalija.

Fjučers u Nišu za 10.000 dolara počinje 20. juna, a Natalija će igrati u kvalifikacijama. Turnir će biti održan na terenima Teniske akademije Živković na Bubnju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: