Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:48, 18. 7. 2011.

| Sport

Natalija Kostić na Evropskom prvenstvu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
natalija kostic 3
Natalija Kostić

NIŠ - Mlada niška teniserka Natalija Kostić učestvuje na Evropskom prvenstvu do 18 godina u švajcarskom gradu Klostersu, gde je postavljena za drugog nosioca.

 Natalija je kao nosilac slobodna u prvom kolu, pa je u drugom krugu očekuje pobednica meča između Rone Lavijan iz Izraela i Estonke Eve Palme.

- Obzirom na to da sam drugi nosilac svako nešto očekuje, mada ja bih da igram kolo po kolo jer devojke koje su u mom delu žreba su dobre igračice - izjavila je Natalija Kostić.

Prvenstvo se igra u švajcarskom gradu Klostersu, gde je temperatura mnogo niža nego kod nas, ali to ne predstavlja veliki problem niškoj teniserki.

- Ovde je razređen vazduh i jako je hladno, jedva da ima 12 stepeni. Na planini smo i ima snega na vrhu brdašca na koji nam gleda prozor. Tako da se sve igračice prilagođavaju. Sve zavisi od toga koja se bolje snađe i normalno odigra u ovom trenutku. Što bolje prođem ovde, bolje je za mene i za državu. Da se ne priča samo o Noletu - rekla je uz smeh Natalija.

Pored Natalije, Srbiju u ženskom singlu predstavlja i Jovana Jakšić, koja je četvrti nosilac. U muškom singlu od naših tenisera igraju Miki Janković (15. nosilac) i Peđa Krstin (14).

Prošlogodišnja pobednica Evropskog prvenstva je Slovakinja Jana Cepelova, koja je u finalu savladala Španjolku Aruabareno sa 6:2, 6:3. Cepelova i Skamlova su osvojile i titulu u dublu.

Natalija je trenutno deseta na svetskoj juniorskoj ITF listi, dok je na WTA listi pala za 40 mesta i sada je 764. teniserka sveta.

Natalija Kostić na širem spisku FED Kup reprezentacije

Naša FED Kup reprezentacija igraće protiv Belgije 4. i 5. februara 2012. godine meč prvog kola. Iako do tadaima još pola godine, selektor Dejan Vraneš je rekao da je na širem spisku i mlada niška teniserka.

- Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić bi trebalo da budu prvi sastav, a na spisku su i Tamara Čurović, Natalija Kostić, Doroteja Erić i Ana Jovanović - rekao je Vraneš za Sportski žurnal.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: