Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:49, 4. 12. 2012.

| Sport

Niš: počelo Evropsko prvenstvo za rukometašice

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
mak franc

U prvom meču B grupe Evropskog prvenstva za rukometašice Francuska pobedila Makedoniju sa 29:16 (15:10) u niškoj hali Čair.

Evropsko prvenstvo za rukometašice je počelo u Nišu utakmicom između Fransucke i Makedonije. Makedonke nisu imale velike šanse da iznenade protivnice, a držale su se koliko-toliko samo u prvom delu igre.

Makedonija je povela golom Bajramoske u 2. minutu, a to im je bilo i jedino vođstvo na meču. Od trećeg minuta Francuska je preuzela vođstvo i nije ga ispuštala.

Makedonija je u drugom poluvremenu skroz pala, a prvi gol u drugom delu igre postigla tek u 45. minutu. Do kraja meča uspele su da daju još samo 5 golova.

Hala Čair nije bila ispunjena, bilo je oko 500 navijača Makedonije koji nisu tokom celog meča navijali.

- Mnogo sam srećan zbog pobede u važnoj utakmici. Izgubili smo u Makedoniji u kvlifikacijama za Evropsko prvenstvo. Važna pobeda za nas. Dobra odbrana, golmani, što je veoma važno u rukometu. Srećni smo zbog gol razlike je će nam koristiti za kraj - istakao je trener francuske selekcije Olivijer Krumbolc.

Trener Makedonije:

- Čestitam nacionalnom timu Francuske, bio je dobar meč. Mi smo imali loš meč. U prvom poluvremenu možda nam je bila dobra odbrana, ali u drugom smo primili puno golova. Imamo težak meč sa Švedskom, a imamo dva dana da se pripremimo i da pobedimo - kaže trener Makedonije Gino Strezovski.

U narednom kolu Francuska igra sa Danskom u četvrtak, 6. decembra od 20:15h

- Srećna sam što smo pobedom počele Evropsko prvenstvo. Poštujemo igrače koje ima Makedonija, naročito Juliju Nikolić. Veoma dobar start na prvenstvu - rekla je Kamil Ajglon, igračica Francuske.

Makedonke nisu imale mnogo šansi protiv Francuske, a u narednom kolu Makedonija igra sa Švedskom, u četvrtak, 6. decembra od 18:15h.

- Čestitam na pobedi Francuskoj. Mnogo težak meč, Francuska je imala dobru odbranu. Nadamo se da ćemo pobediti u narednom meču - rekla je Julija Nikolić, igračica Makedonije.

Konačnu statistiku igračica možete pogledati ovde.

Sledeća utakmica u hali Čair je od 20:15h kada se sastaju Danska i Švedska.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jeka

    11:11 // 5. 12. 2012.

    Ma ljudi hajmo mi u Dusko Radovic,na KK Konstantina ko sljivi ove.Konstantin igra protiv jakog Metalca iz Valjeva

  • Svedok

    11:05 // 5. 12. 2012.

    Mogle bi Juzne vesti da vide sta moze da se uradi da u naredna 2 kola hala bude popunjena.
    Neka zove RSS da snizi karte , po ceni do maksimalno 1000 dinara.

  • Kokan

    08:18 // 5. 12. 2012.

    Kupio sam komplet karata za sve mečeve,mislio sam da će atmosfera biti prava,a onda sam shvatio da je još samo nas 150 nišlija kupilo karte, 300 makedonaca i 10 šveđana,ostali su ušli badava razni volonteri, zaslužni rukometni radnici, novinari i naravno policija-sve skupa 800 ljudi.Rukometni savez Srbije je katastrofalno uradio prezentaciju prvenstva,a objavljuju neistine da je prodato 70% karata.Mogli su da popularišu prvenstvo po školama(niže cene i sl.)Sinoć je bilo manje publike nego na bilo kom meču domaće ekipe u hali čair.A do godine bi trebalo kod nas da bude i svetsko rukometno prvenstvo za žene???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: