Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:10, 19. 11. 2016.

| Sport

Niški odbojkaši "srušili" lidera

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Nišlije zabeležile 16 poena iz bloka; foto: Vanja Keser

Četvrtu pobedu u nizu odbojkaši Niša zabeležili su rezultatom 3:1 protiv do ovog kola prvoplasiranog Novog Pazara.

I treći put u superligaškim duelima odbojkaši Niša savladali su Novi Pazar. Ekipa iz Čaira popela se na četvrtu poziciju na tabeli sa 11 bodova nakon 4 trijumfa i dva poraza.

Nakon početne izjednačene igre, Nišlije su serijom 3:0 povele sa 7:4. Ubrzo su Pazarci poenima iz bloka i sa servisa uzvratili serijom 9:0 i poveli sa 19:13. Nisu se domaćini predavali i raznovrsnom igrom uspeli da preokrenu (21:20). Dobrom igrom u bloku i sigurnim napadima Niš je osvojio prvi set (25:22).

Odlično smo ušli u utakmicu. Radili smo sve što treba. Uspeli smo u prvom setu da se vratimo posle velikog pada i mislim da je to rešilo dalji tok meča. Ovo je dobar rezulatat, ostvarili smo veliku pobedu u sjajnon atmosferi u hali Čair - rekao je Dragan Svetozarević, trener Niša.

Početkom drugog seta Nišlije su poenom Pržića i asom Mijalkovića povele sa 3:0. Pokušavali su gosti da dođu do izjednačenja, a nije im pomogao ni tajm-aut jer je Niš na odmor otišao sa vođstvom od 12:9. Serijom 4:0, gde je tri puta došao do poena blokom, domaćin je poveo sa 18:12. Grešili su Pazarci, a Nišlije su to iskoristile i iskoristivši prvu set-loptu dobili ovu deonicu sa 25:18.

ok nis Nišlije se popele na 4. mesto na tabeli Superlige; foto: Vanja Keser

Potpuno je druga slika bila početkom trećeg seta. Uz dve greške Brčića i uspešnih napada Pazaraca, gosti su poveli sa 4:0. Ni tajm-aut Nišlija ih nije prekinuo u vođstvu, pa su na tehnički tajm-aut otišli sa vođstvom od 12:6. Ni u nastavku nije bilo bolje po nišku ekipu, uz nekoliko grešaka iz igre i sa servis-linije domaćina, Pazar je nakon druge set-lopte osvojio treću deonicu sa 25:18.

Da je treći set bio samo kratko opuštanje niški odbojkaši pokazali su u četvrtoj deonici. Poenima Brčića, Mijalkovića i Stojkovića ekipa domaćina je povela sa 7:2. Održavali su prednost domaći igrači do tehničkog tajm-auta (12:7), ali najviše zahvaljujući Hamzagiću ekipa Novog Pazara je došla do prednosti (15:14). Vodila se velika borba koja je donela i nekoliko servis-grešaka sa obe strane. Presudili su blokeri Niša Stojković i Mijalković koji su omogućili svom timu meč-loptu koju je realizovao kapiten Predrag Pržić.

Nišlije u narednom kolu očekuje još jedan derbi pošto gostuju trećeplasiranoj Ribnici u Kraljevu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Blackburn

    18:29 // 20. 11. 2016.

    Bravo momci,bravo za rukovodstvo kluba!Ajde,poradite na promociji kluba,da bude vise publike!Vise plakata za meceve,animacija skolske omladine,gostovanja na medijima!Odlican vam je i podmladak!Samo napred!

  • GoranČe

    11:02 // 20. 11. 2016.

    Olala!
    Odličan rezultat i sve pohvale za klub jer su uspeli da se održe u odnosu na prošlu i da pokažu da ove sezone mogu možda i više

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: