Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:47, 17. 10. 2013.

| Sport

Novi uspesi plivača Delfina iz Niša

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
DSC01365

Petoro takmičara Plivačkog kluba osoba sa invaliditetom Delfin ostvarili su veliki uspeh na Međunarodnom prvenstvu u Rijeci gde su osvojili 10 priznanja za neko od prva 3 mesta i oborili lične rekorde.

Na međunarodnom prvenstvu u plivanju za OSI u Rijeci, Delfin je učestvovao sa 5 plivača od ukupno 8 koliko je predstavljalo Srbiju. Svi takmičari su se u Niš vratili sa velikim rezultatima i osvojenim diplomama za neko od prva tri mesta.

- Proširili smo stručni štab, takmičarski pogon Delfina radi sa više trenera i stručnjaka sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Posvećenost i posećenost treninzima je veća, a dobar rad se oseća i prepoznaje. Osim logistike i plivačkih treninga, novina je i da se treninzi rade na suvom. Specifične vrste istezanja i vežbe snage i plivačke izdržljivosti daju drugačiju i bolju gipkost, fleksibilnost i izdržljivost sportista - rekao je Vladimir Bajin, trener u Delfinu.

DSC-0294

Nemanja Tadić se takmičio i u juniorskoj i seniorskoj kategoriji (klasa S9) i tri puta je zauzeo drugo mesto. On je bio drugi na 400 m slobodno sa ličnim rekordom od 5.26 min (raniji rekord je bio 5.47 min). Na 50 m slobodno Nemanja je bio drugi sa najboljim vremenom karijere od 32.04 sekunde (32.80). Mladi Tadić je bio drugi i na 100 m slobodno sa novim ličnim rekordom od 1.09 min (1.11 min).

- Organizacija je bila dobra, ja sam zadovoljan rezultatima jer sam uradio više od očekivanog - rekao je Nemanja Tadić.

DSC-0291 Posle samo 7 meseci rada u Plivačkom klubu Delfin Marko Vulić (25) je ostvario veliki rezultzat. Ovaj Prokupčanin, koji dolazi svakodnevno u Niš na treninge, takmičio se u apsolutnoj kategoriji u Klasi SB8/S8. On je bio prvi na 50m leptip sa najboljim vremenom karijere od 41.16 sekundi (45 sekundi), a drugi na 50 m prsno sa ličnim rekordom od 44.9 sekundi (51 sekund).

- Napravio sam svoje najbolje rezultate. Prezadovoljan sam i rezultatima i organizacijom u Rijeci. Najviše sam zahvalan ljudima koji su mi pružili podršku i koji me motivišu da dam maksimum - kaže Marko Vulić.

Kapiten Bojan Stamenković je takođe osvojio dva mesta. On se takmičio u apsolutnoj kategoriji u Klasi S7 i na 100m leđno osvojio prvo mesto sa ličnim rekordnom od 2.51 (3.20). Bojan je bio drugi na 50 m leđno sa najboljim vremenom karijere od 1.15 min (1.30 min).

DSC-0209

Aleksandar Cenić koji ima 19 godina i boluje od celebralne paralize takmičio se u apsolutnoj kategoriji u Klasi S7, a bio je drugi na 100m leđno sa ličnim rekordom od 3.30min, a treći na 50 m leđno sa najboljim vremenom karijere od 1.48 min.

Među takmičarima je bila i jedna dama. Dvadesetpetogodišnja Jelena Milijić je plivala u apsolutnoj kategoriji u Klasi SB9 i bila je treća na 50 m prsno sa ličnim rekordom od 1.22 min (1.30 min).

DSC01361

Marko i Nemanja su se takmičili i u štafeti Srbije sa kojom su bili četvrti u vremenu od 3,21min.

Plivački miting u Rijeci je i u kalendaru Međunarodnog Paraolimpijskog  Komiteta (IPC) i rezultati se boduju i ulaze na rang listu. Takmičenje je bilo održano u sportskom kompleksu "Kantrida“.

DSC01362

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Марко

    22:06 // 17. 10. 2013.

    Пливачки академски клуб за особе са инвалидитетом "Делфин" је понос Ниша. Овакве вести у мору лоших, бар на кратко усмеравају пажњу јавности на добре ствари и праве вредности. Напред, Делфини!

  • Dejan

    14:03 // 17. 10. 2013.

    Čestitam, samo nastavite tako

  • Dragan

    12:43 // 17. 10. 2013.

    Sve cestitke takmicarima i trenerima ! Rezultati odslikavaju posvecenost i temeljni rad kakav se retko srece. Zelim da vas sadasnji entuzijazam nikada ne napusti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: