Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:10, 23. 2. 2015.

| Sport

OK Niš slavio u derbiju

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:June vesti
ok-nis.jpg
Posle pobede u derbiju OK Niš ima 5 bodova više od Kosovske Mitrovice; foto: Vanja Keser

Odbojkaši Niša ostaju na liderskoj poziciji sa 5 bodova više od rivala pošto su savladali Kosovsku Mitrovicu rezultatom 3:2 (25:20, 23:25, 25:14, 21:25, 15.12) u 16. kolu Prve lige.

Nišlije su pred svojim gledaocima uz veliku borbu slavile u duelu protiv do ovog kola drugoplasirane Mitrovice koja je pokazala odličnu partiju, naročito u odbrani.

Na početu prvog seta vodila se izjednačena borba, ali je nakon 13:13 domaćin poveo sa 17:13. Tajm-aut je pomogao gostima da dođu na dva poena zaostatka (20:18 i 22:20), ali poenom Opačića, smečom i blokom Pržića, Niš je došao do 25:20 nakon prvog seta.


Dobri servisi sa obe strane i blokovi Stojkovića u redovima Nišlija, doveli su novu izjednačenu borbu u drugom setu do rezultata 9:9. Dobrim servisima Marka Nikolića gosti su poveli sa 11:9, a kasnije i 14:10. 

Tajm-aut niškog trenera Saše Stefanovića pomogao je Nišlijama da smanje na 14:12, ali istu taktiku je primenio i trener Mitrovice. Gosti su uz dve greške dozvolili Nišu da izjednači na 16:16, ali su blokom i dobrom igrom u polju poveli sa 20:16.

Poenom Pržića, servis-vinerom Mijalkovića i greškom gostiju, Niš je smanjio zaostatak (19:20), ali nije uspeo da izjednači. Kosovska Mitrovica je izjednačila na 1:1 u setovima.


Nišlije su najsigurniju partiju pružile u trećem setu. Serijom blokova i sigurnim servisima Milana Stojkovića ekipa Niša je povela sa 9:1, a na tehnički tajm-aut otišla sa 12:2.

Domaćin je, uz svoju sigurnu igru, terao protivnika na greške i dileme nije bilo do kraja ovog seta. Niš je opet vodio, bilo je 2:1.


Kosovska Mitrovica se nije predavala, početkom četvrte deonice vodila sa 8:5. Nakon tajm-auta domaćina nije bilo izjednačenja, a Mitrovica je imala prednost od 12:9 na tehničkom tajm-autu.

Gosti su "leteli" po terenu, hvatali i teške lopte i poveli sa 20:14. Greškama je Mitrovica dopustila domaćinu da se približi na tri poena (20:17), ali na kraju je rezultatom 25:21 dobila četvrti set.


U petom setu Niš je pokazao veliku borbenost i želju da pobedi pred svojom publikom. Greškama Mitrovice i servis poenom Stojkovića Niš je poveo sa 4:2. Trener Mitrovice je zatraio tajm-aut, a njegova ekipa je preokrenula na 5:4.

Blok Mijalkovića i as Pržića pomogli su Nišlijama da povedu sa 7:5, ali gosti se nisu predavali i bilo je 8:8. Ekipu Niša "poveo" je Nemanja Opačić, a uz blok Stojkovića opet je Niš imao plus 2 (10:8). Ni tajm-aut protivnika nije omeo Opačića koji je doneo prednost od 11:8.

Velika želja da se upiše pobeda unela je nervozu u redove Nišlija, ali i dovela do grešaka pa je Mitrovica izjednačila na 11:11. 

"Kuvanjem" Pejčića Niš je opet poveo, ali usledilo je novo izjednačenje. Nisu se predavali niški odbojkaši, pa uz poen Opačića i dve greške gostiju, došli do 15:12 i pobede.


Nakon 16. kola Niš je na prvoj poziciji sa 42 boda, a slede Jedinstvo i Klek sa po 37 bodova. Kosovska Mitrovica je na četvrtoj poziciji sa 35 bodova.

U narednom kolu Odbojkaški klub Niš gostuje Novom Sadu.

OK NIŠ - KOSOVSKA MITROVICA 3:2 (25:20, 23:25, 25:14, 21:25, 15.12)

Hala Čair, Niš

NIŠ: Aleksandar Pejčić 2, Milan Stojković 16, Predrag Pržić 18, Milan Mijalković 12, Nemanja Opačić 16, Stanko Nečevski, Milan Kostadinović (libero), Andrej Rakić, Bojan Sklepić, Nikola Živaljević (libero), Aleksandar Ilić, Dušan Jović.

KOSOVSKA MITROVICA: Dušan Matić, Marko Nikolić, Vladimir Knežević, Bojan Debeljan, Jasmin Dautović, Mladen Matijašević, Nikola Radomirović, Mladen Delić (libero), Stefan Stanković, Jovan Ristić, Strahinja Kuburović, Vujadin Deljanin.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Njima ne treba sreća, treba im pobeda.

Nišlija čitalac

Tekst: Ni treća nije bila sreća - niški Radnički u Novom Pazaru odlučuje o baražu

Pronađite nas na: