Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 9. 10. 2013.

| Sport

Odbojkaši Srbije igraju u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
odbojkasi-srbije.jpg
Foto: ossrb.org

Od 3. do 5. januara u hali Čair u Nišu muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće sa Portugalijom, Slovenijom i Makedonijom u 3. rundi Evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Odbojkaši Srbije se vraćaju u Čair, a niška publika će imati priliku da ih vidi prvih dana sledeće godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, saopštio je ODbojkaški savez Srbije.

Akutelni osvajač bronzanih medalja sa Evropskog prvenstva 2013. i Svetskog prvenstva 2010. igraće u III rundi Evropskih kvalifikacija u J grupi sa Portugalijom, Slovenijom i Makedonijom, saopštio je jutros CEV.

Plasman na XVIII Svetsko prvenstvo 2014. u Poljskoj iz III runde kvalifikacija izboriće pet pobednika grupa, kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Do sada je plasman na svetski šampionat izborilo 10 reprezentacija: Poljska (organizator), Rusija i Italija iz Evrope (CEV), dok će preostalih šest selekcija biti poznato u januaru, Australija, Iran, Kina i Koreja iz Azije (AVC), Brazil, Argentina i Venecuela iz Južne Amerike (CSV).

Podsetimo, trebalo je da odbojkaška reprezentacija igra sa Nemačkom u Nišu u okviru Svetske lige, ali su ti mečevi odigrani u Beogradu jer je hala Čair bila poplavljena.

"Niko se zvanično nije obratio Gradu"

Iako je Evropska odbojkaška federacija (CEV) potvrdila na svom sajtu da će ovaj turnir biti odigran u Nišu, član Gradskog veća resorno zadužen za sport Milan Pešić kaže da se niko iz Odbojkaškog saveza nije zvanično obratio Gradu Nišu.

- Zvali su me iz Saveza telefonom i pitali da smo zainteresovani da se održi taj turnir. Pošto nismo održali Svetsku ligu, razlog više što želimo i ovaj turnir. Ja sam im rekao da moraju da mi pošalju dopis šta sve treba Grad da obezbedi. Od tog poziva je prošlo dve nedelje, a nisu poslali niti dopis, niti zahtev, pa ne znam koji su to uslovi koje kao Grad treba da obezbedimo. Tražio sam da mi sve pošalju, koji su datumi u pitanju, šta je potrebno jer ne znamo šta treba, pa možda ne možemo da ispunimo zahteve - kaže Milan Pešić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mm

    20:15 // 9. 10. 2013.

    a sta ako ponovo padne neka jaka kisa ili se naglo otopi sneg,igrace u Miku Antic

  • Goran Jovanovic

    13:56 // 9. 10. 2013.

    Још једно признање за најбољу, најкултурнију, најсрдачнију, најкоректнију и најватренију публику у Србији. Захваљујући Нишлијама, Ниш добија нови бренд и постаје узор спортског навијања у региону

    • hedonist

      12:24 // 10. 10. 2013.

      slaba je to uteha,za 2-3 grad u srbiji.klubovi se dovijaju,rezultati prosecni,igraci tesko zive,jednom recju-kakva privreda,takav grad!

  • kalča 007

    13:21 // 9. 10. 2013.

    Zašto Niš?Zato što će od 31.12.13 do 7.1.14 pola Beograda i N.Sada biti na Kopaoniku i po raznim ski centrima na dočeku n.godine,pa nebi imalo po 100-tinak gledaoca.U svakom slučaju hvala im i na tome

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: