Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:23, 30. 11. 2014.

| Sport

Osmi trijumf odbojkaša Niša

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
milan-stojkovic.jpg
Milan Stojković smečuje preko bloka Spartaka; foto: Vanja Keser

I u osmom kolu Prve lige Srbije odbojkaši Niša zabeležili su pobedu pošto su bili bolji od Spartaka rezultatom 3:0 (25:22, 25:13, 25:20) na svom terenu. Nišlije su i dalje lideri na tabeli sa 23 boda.

Nišlije i dalje ne popuštaju u Prvoj ligi i nastavljaju sigurno ka Superligi. Odbojkaški klub Niš savladao je Spartak uz veliku borbu, timsku igru i raznolikost u napadu.

Meč je počeo servis greškom Aleksandra Pejčića, a gosti su i uz jedan blok poveli sa 2:0. Milan Stojković i Predrag Pržić doneli su izjednačenje. Spartak je opet napravio seriju i poveo sa 6:3 i domaćini su pokušavali da stignu prednost Subotičana, a nije pomogao ni tajm-aut trenera Niša. Spartak je na tehnički tajm-aut otišao sa vođstvom od 12:7.

Nakon odmora domaći igrači su zaigrali organizovanije u polju i na servise Stanka Nečevskog došli do preokreta i vođstva od 13:12. Smečevima Pržića i blokovima Stojkovića i Opačića ekipa Niša je napravila seriju od 6:0, a ni tajm-aut ni izmene nisu pomogli ekipi Spartaka. Usledila je izjednačena borba u kojoj su Nišlije uspevale da dođu do dva poena prednosti.

Pri rezultatu 21:19 za Niš trener Spartaka je zatražio tajm-aut i nakon toga smečom Juhasa gostu si došli na minus 1. To nije unelo nemire u redove Nišlija koji su poveli sa 23:20 i 24:21. Niš je iskoristio drugu set-loptu i poveo sa 1:0.


U drugom setu Niš je bio najubedljiviji i poveo sa 7:2. Mijalković je upisao poen iz bloka i smeća, a Opačić našao "rupu" u bloku i sve to uz odlične serve Milana Stojkovića. Niz je preokinula servis greška niškog blokera, ali je Pržić rešio da napravi novu seriju smečom i as poenom

Ni izmene Subotičana nisu prekinule seriju domaćih (11:3). U poentere se tada upisao i tehničar Aleksandar Pejčić, koji se trudio tokom meča da uvek pronađe onog koji može do poena. On je "kuvanjem" pomogao timu da ode na tehnički tajm-aut sa 12:4.

Nakon mini-odmora Mijalković je blokirao, ali je subotička ekipa serijom 5:0 dobrim servisima Čajića došla na 5 poena zaostatka (14:9). Trener Saša Stefanović je bio prinuđen na tajm-aut i serija Subotičana je prekinuta poenom Stojkovića. Stojković je poveo saigrače ka prednosti od 20:11 i bilo je jasno da će Niš doći do 2:0 što je "krunisao" Mijalković za 25:13.

DSC-7861 Ekipa Niša ubedljivo prva; foto: Vanja Keser


Iako je Spartak gubio sa 2:0, nije se predavao. Na početku trećeg seta poveo je sa 3:0, ali svojim greškama dozvolio je Nišu da preokrene na 5:4. Spartak je zatražio tajm-aut, a nakon toga usledile su po dve servis greške sa obe strane. Igrao se poen za poen i na tehnički tajm-aut je Niš otišao sa dva poena prednosti (12:10).

Poenima Pržića, koji je u ovom setu zabeležio 7, a i Nečevskog Niš je poveo sa 18:14. Gosti su uspeli da izjednače (18:18). Pošto ni tajm-aut nije pomogao Nišlijama, u igru je ušao Bojan Sklepić koji je nakon servi greške subotičke ekipe zabeležio peon za 20:18. Naredna tri poena domaćim odbojkašima poklonili su igrači Spartaka, a uz poen Stojkovića ekipa Niša došla je do meč-lopte (24:18).

Nišlije su iskoristile tek treću meč-loptu servis greškom igrača iz Subotice


Posle 8 kola ekipa Niša jedina nema poraz i sa 23 bodova zauzima prvu poziciju, ispred Jedinstva (21), Kleka (19) i Kosovske Mitrovice (19).

U sledećem kolu Niš gostuje Užicu koje je na dnu tabele bez pobeda.


NIŠ - SPARTAK 3:0 (25:22, 25:13, 25:20)

Sala OŠ "Mika Antić", Niš

NIŠ: Stanko Nečevski 3 (1 sevis greška), Milan Stojković 8 (2 bloka, 1 sevis poen, 4 servis greške), Predrag Pržić 18 (1 as, 1 servis poen, 2 servis greške), Nemanja Opačić 10 (1 blok), Milan Mijalković 7 (3 bloka, 1 servis greška), Aleksandar Pejčić 1 (2 servis greške), Milan Kostadinović (libero), Bojan Sklepić 1, Aleksandar Ilić, Dušan Jović, Andrej Rakić, Ivan Ristić.

SPARTAK: Aleksandar Jančkov 2 (1 s.greška), Mario Medan (2 s.greške), Vanja Eremić 10 (3 s.greške), Nikola Jovanović 8, Tibor Juhas 5, Ivan Lozić 5 (1 s.gr), Ivan Konkolj (libero), Luka Čajić 5 (1 s.gr), Aleksandar Tumbas,‚Lazar Dodić 3, Nikola Stoković, Nemanja Jungić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Djole

    10:28 // 1. 12. 2014.

    Bravo momci.Steta sto gradsko rukovodstvo sagledava samo FK R(J)adnicki, i na taj nacin sprecava razvoj tzv, malih sportova.Onoliko dece na odbojkaskim utakmicama je ALARM za gradsku vlast...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: