Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:01, 4. 7. 2013.

| Sport

"Plan OK Niša je viši rang"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Picture-256.jpg
Članovi Uprave Jelena Žarić, Dejan Jovanović i Adriana Anastasov

Predsednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba Niš Dejan Jovanović rekao da će klub pokušati da obebedi plasman u Prvu ligu i da će rukovodstvo raditi na finansijskoj stabilizaciji kluba.

Novo rukovodstvo Odbojkaškog kluba Niš izabrano je 18. juna, a danas su se neki članovi Upravnog odbora predstavili novinarima i izneli ciljeve i želje za naredni period.

OK Niš će drugu sezonu za redom da igra u trećem rangu takmičenja, a cilj je da se naredne godine ovi odbojkaši takmiče u Prvoj ligi Srbije.

- Ambicije su i Superliga, ali je rano o tome pričati. Prvenstveni cilj je Prva liga. Klub mora da obnovi saradnju sa lokalnom samoupravom, da omasovi sport i da imamo bazu odbojkaša u niškim školama - rekao je Dejan Jovanović, predsednik kluba.

Za novog sportskog direktora imenovan je Nebojša Ivković, trener mlađih selekcija. Kako je Ivković rekao, pripreme za narednu sezonu koja startuje druge nedelje oktobra, startuju 4. avgusta. Prelazni rok je u toku, a do sada je jedino sigurno da u klubu ostaju Borko Perić, Nikola Šribar i Strahinja Đokić jer imaju važeće ugovore.

- Razgovarali smo sa deset igrača koji su igrači prethodne sezone, pričali smo da im produžimo ugovor na 4 godine. Moramo da pravimo ugovore koje možemo da ispratimo i da isplatimo - kaže Ivković.

On dodaje da je ekipu pojačao libero Nišlija Nikola Ždraljević koji je prethodne dve sezone proveo u Crvenoj zvezdi, a još je junior.

- Imaćemo jaku ekipu za treći rang takmičenja, ekipu koja će biti dobra i za Prvu ligu. Od Grada imamo podršku, dobili smo 300.000 dinara stimulativnih sredstava, ali to nije dovoljno za funkcionisanje i isplatu dugovanja. Moraćemo mi iz Uprave da se više angažujemo na dovođenju sponzora - istakao je Dejan Jovanović, predsednik kluba.

Poznato je da Niš ima dobre i priznate odbojkaše, a dokaz tome je i činjenica da su studenti niškog Univerziteta, koji su igrali ili igraju u OK Nišu, osvojili prošle godine zlatnu medalju na prvim Evropskim univerzitetskim igrama, a pre nedelju dana i srebro na Evropskom prvenstvu.

- Nismo obavili razgovore sa tim igračima jer su se vratili pre par dana. Pričaćemo sa svima, plan je da se ne izgube ti igrači - objašnjava Jovanović.

Odbojkaši koji su osvajali ove medalje na evropskim takmičenjima više puta su rekli da bi se vratili u Niš i da su spremni na pregovore. Da li će nova Uprava umeti da prepozna priliku koja se pruža ovom klubu i da li će se Niš vratiti na bitnije mesto na odbojkaškoj sceni, pokazaće vreme.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Kasandra

    19:16 // 6. 7. 2013.

    Koliko vidim da svima potajno smeta sto su devojke usle u rukovodstvo, a smeta vam i sto ovaj dejan ima bradicu.

    Druge argumente niste imali inace bi ste ih izneli ovde.

  • Nazareth

    19:10 // 6. 7. 2013.

    Uprava klubova mora da ima pravnike, ekonomiste, ljude sa politickim kontaktima... mozda nije fer prema sportistima, ali jedino takvi ljudi drze da se klub ne raspadne od sportista egoista.

  • Nota

    19:05 // 6. 7. 2013.

    Oprosticete mi, starija sam od vas i ne razumem se u sport.

    Jelenu poznajem od kad je bila devojcica i znam da ce se boriti za taj klub tamo gde treba isto koliko i odbojkasi na terenu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: