Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 19. 12. 2012.

| Sport

RK Radnički sumirao polusezonu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
rk-radnicki.jpg

Rukometaši niškog Radničkog 1951 osvojili su zvanje jesenjeg prvaka Prve lige Istok u ovoj sezoni. Ako bude bilo finansija, ambiicje su plasman u Superligu.

Samo godinu i tri meseca nakon osnivanja rukometaši Radničkog slave prvo mesto na polusezoni Prve lige Istok i sa realnim šansama da se na kraju sezone nađu u mini-ligi koja prvim dvema ekipama obezbeđuje mesto u Superligi naredne sezone.

- Rezultat je iznad očekivanja, ali nije iznenađenje. S obzirom na broj treninga, kvalitet igrača, više je nego uspešna polusezona. Rezultat nije nezaslužan, ubeđen sam da je trebalo da imamo 2 boda više. Sve je u klubu na dobrovoljnoj osnovi i zahvalan sam svima na odličnoj saradnji - rekao je Vladimir Stanojević Piki, trener ekipe.

Radnički je zabeležio 9 pobeda i 2 poraza, a bodom više od Planinke je na prvom mestu.

- Iznenađenje je i za mene to prvo mesto pošto smo imali problema sa brojem treninga i terminima. Drugarstvo i dobar rad trenera su doveli do ovoga. Ekipa poseduje spoj mladosti i iskustva. Imali smo malu pomoć Grada, nadamo se boljem sagledavanju naredne godine - istakao je Bojan Mirković, sportski direktor kluba.

Pored seniorske ekipe, Radnički 1951 može da se pohvali i Školom rukometa. Koordinator Škole je Mikica Arsenijević, a trenutno okuplja 44 deteta.

- Lepa je i pozitivna atmosfera. Dobio sam odrešene ruke od svih i imam veliku podršku. Deca iz Škole su igrala na 2 turnira u Leskovcu i oba puta bila u finalu. Nadamo se će biti još članova i da možemo da krenemo sa selekcijom i da pripremamo ekipu za prvi tim - kaže Mikica Arsenijević.

Prema statistici ove polusezone najviše golova postigao je Nikola Dolić (60), koji je i najbolji asistent u ekipi sa 90 asistencija. Radosav Stojilković je ove jeseni postigao 55 golova, a Nikola Jovanović 47. Najbolji u kontrama je Stojilković koji je 21 put iskoristio grešku protivnika i poentirao.

Kod golmana, Zdravković je imao 95 odbrana, a Marko Milosavljević 66.

Ekipa sada ima pauzu, a prolećni deo prvenstva počinje 9. februara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • meraklija

    17:09 // 22. 12. 2012.

    Iz koje zemlje cuda vi dolazite.Momci svaka cast,samo napred.Uz vas smo 100%.Ajde da vidimo koliko ce od onoh 202 mil.da ide vama.

  • Perica Djordjevic

    08:48 // 22. 12. 2012.

    Svaka cast momcima na izuzetnom uspehu! Trebale bi i ostale ekipe sa juga Srbije da se ugledaju na njih. Posle ovakvog uspeha u ovako kratkom vremenskom periodu podrska grada ne bi trebala da se dovodi u pitanje ako celnici imaju iole sluha za uspehe mladih!
    Pozdrav i samo napred!!!

  • Нишлија

    21:20 // 19. 12. 2012.

    Честитке на успеху. Надам се да ће град другачије сагледати Рк Раднички и да ће помоћи, а и да ће се наћи и неки спонзор.Очекујем да играчки кадар буде у најмању руку исти, ако може и неко појачање да падне било би супер. Могао би неко ко се креће по клубу да отвори групу на фејсбуку везану за Рк Раднички, не профил, који ће се редовно допуњавати, не ко Жељин. Поздрав и пуно успеха.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: