Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 23. 11. 2013.

| Sport

Radnički izgubio od Spartaka u Subotici

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
radnicki spartak
Utakmica u Subotici

Niški Radnički izgubio je rezultatom 1:0 od Spartaka u 13. kolu Superlige. Utakmicu su obeležili navijači oba kluba koji su tokom cele utakmice navijali zajedno na severnoj tribini.

Jedini gol na utakmici postigao je Vladimir Torbica u 75. minutu iz jednaesterca. Radnički nije imao mnogo prilika na ovoj utakmici, pa je drugim porazom u sezoni ostao sa 21 bodom.

Prvu izgledniju šansu Spartak je imao u 19. minutu kada su Subotičani opkolili gol Nišlija i sa ivice šesnaesterca Darko Puškarić je uputio jak šut ka golu Radničkog, ali je golman Nenad Filipović dobro reagovao i odbranio.

Spartak je nastavio sa opsadom gola gostiju, pa je Vladimir Torbica pokušao da iznenadi Filipovića, ali je loše zahvatio loptu koja je otišla u aut.

U 23. minutu Saša Stojanović je poveo napad Radničkog, došao do gola Spartaka, dodao do Branka Pauljevića koji nije stigao da zakači loptu ispred golmana Branimira Aleksića.

Radnički je u 33. minutu imao priliku kada je Saša Stojanović dodao Milanu Ćulumu koji je bio ispred golmana, ali je igrač Spartaka Ilija Radović otklonio opasnost po svoj gol.

U poslednjem minutu prvog poluvremena Spartak je imao veliku šansu posle kornera, štoper Subotičana Stefan Cicmil glavom je uputio udarac ka golu Radničkog, ali je Nenad Filipović prebacio loptu preko prečke.

U nastavku igre, u 46. minutu je Veseljko Trivunović šutnuo po zemlji, ali je golman Radničkog odbranio gol.

navijaci meraklije i marinci Meraklije i Marinci su navijali zajedno tokom cele utakmice

Veliku šansu Radnički je imao početkom drugog poluvremena, u 49. minutu Aleksandar Jovanović je centrirao do Seada Hadžibulića koji je bio u poziciji za gol, ali je sudija svirao faul u napadu.

U nastavku meča igralo se uglavnom na sredini terena, Radnički je više prilazio golu protivnika, ali nije napravio neku veću šansu.

U 74. minutu faul u šesnaestercu gostiju napravio je Petar Jovanović, pa je sudija svirao penal za Spartak. Precizan sa "bele tačke" je bio kapiten Subotičana Vladimir Torbica.

Spartak je imao priliku u 84. minutu kada je Nosković došao do gola Radničkog, ali je Filipović dobro reagovao za svoj tim i spasio je mrežu.

Radnički je u 87. minutu imao nekoliko izglednijih prilika, kada je golman Spartaka nespretno reagovao i pokušali su Stojanović, Milenković i Bulatović da iskoriste izlazak golmana Aleksića van šesnaesterca, ali je odbrana Subotičana dobro reagovala.

U nadoknadi vremena Stojanović je uputio jak udarac ka golu Subotičana, ali je Radović blokirao udarac.

Lepa slika bila je viđena na severnoj tribini stadiona u Subotici pošto su navijači oba kluba Meraklije i Marinci zajedno navijali svih 90 minuta za oba tima. Tako su poslali najbolji primer fudbalskom svetu i potvrdili bratstvo dugo 21 godinu.

Spartak je ostvario šestu pobedu u Superligi. Radničkom je ovo drugi poraz u sezoni i ostaje sa 21 bodom, a plasman na tabeli zavisiće od ishoda svih utakmica 13. kola Superlige.

SPARTAK - RADNIČKI 1:0 (0:0)

Gradski stadion u Subotici

Sudija: Boško Jovanetić

Žuti kartoni: Radoš Bulatović (28. minut), Petar Jovanović (74. minut), Strahinja Petrović (89. minut) iz Radničkog; Stefan Cicmil (u 58. minuta), Vladimir Kovačević (77. minut) iz Spartaka

Crveni kartoni:

SPARTAK: Branimir Aleksić, Stefan Cicmil, Vladimir Kovačević, Dino Šarac, Vladimir Torbica, Veseljko Trivunović (Miloš Džugurdić od 70. minuta), Aleksandar Nosković (Nemanja Milić od 88. minuta), Goran Antonić, Darko Puškarić, Ilija Radović, Andrej Mrkela (Daniel Farkaš od 56. minuta).

RADNIČKI: Nenad Filipović, Petar Jovanović (Strahinja Petrović od 83. minuta), Radoš Bulatović, Miloš Živković, Vladan Pavlović, Branko Pauljević, Milan Ćulum, Dušan Kolarević (Marko Ljubinković od 78. minuta), Aleksandar Jovanović, Saša Stojanović, Sead Hadžibulić (Vladimir Milenković od 70. minuta).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • SaleSale

    11:42 // 26. 11. 2013.

    Treba nam svaki bod i da ciljamo evropu. A ne 3 za 3. Zavrsite stadion po planu!!

  • Bogdan

    09:23 // 24. 11. 2013.

    Svašta! Da mi cuvamo ovog trenera jer odavno nas klub nije imao ovakav respekt i zebnju od ostalih. Ej,kad dalazi Zvezda ili Partizan u Niš,to je derbi. A do skora smo igrali derbi začelja.

  • pera

    20:40 // 23. 11. 2013.

    Bekvalac unisti klub. Jedini Kesic moze da se proda. Svi ostali zajedno ne mogu ni za 10000€.Ovi u klubu cute. Boze pomozi im...

    • Paja

      08:06 // 24. 11. 2013.

      Pero, mnogo si negativan, sve u svemu situacija nije losa, jedan je Reaaal

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: