Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:27, 18. 5. 2013.

| Sport

Radnički izgubio od Vojvodine sa 3:2

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
radnicki vojvodina

Fudbalski klub Radnički iz Niša poražen je rezultatom 3:2 (2:0) od Vojvodine u Novom Sadu u 28. kolu Superlige. Radnički još nije obezbedio opstanak u Superligi.

Radnički je i pored brojnih problema, odigrao na odličnom nivou protiv Vojvodine koja je ipak slavila. Radnički je u Novi Sad doputovao sa 15 igrača, bez prvog trenera, ali je ekipa odigrala dobro. Radnički se nije obrukao, ali nije uspeo da izvuče bod.

Ekipa iz Niša je odigrala meč u narandžastim dresovima, koje je na kraju podelila publici.

Vojvodina je rano povela, prvi gol je postigla u 4. minutu pogotkom Mijata Gaćinovića koji je dobio loptu od Envera Alivodića sa desne strane. Gaćinović nije imao provlema da postigne gol pošto je loptu ubacio sa leve strane po zemlji jer odbrana Radničkog nije stigla da blokira šut.

Domaći su poveli sa 2:0 u 8. minutu nakon kontre koju je počeo Nemanja Radoja, koji je došao do ivice šesnaesterca pa dodao loptu Alivodiću sa desne strane. Alivodić je doveo loptu do sredine ispred šesnaesterca Radničkog i ubacio je Vulićeviću koji je loptu samo smestio u gol nakon odlične asistencije Alivodića.

Fudbaleri Radničkog su u 10. minutu poveli kontru, Mitrović je dobio loptu pred golom Supića, ali je njegov šut blokiran i lopta je otišla u korner. 

U 12. minutu Vojvodina je imala veliku priliku da postigne gol, ali je Aboubakar zakasnio do lopte koju mu je u šesnaesterac ubacio Alivodić za koga Aleksandar Smov nije imao rešenja.

Veliku priliku domaćin je imao i u 15. minutu pošto je Radoja došao sam ispred Perića, ali je Miloš Petrović blokirao udarac.

Usledili su novi napadi Vojvodine, ali se Radnički mnogo bolje branio nego na početku meča. Još jednu veliku priliku Vojvodina je imala u 23. minutu, ali Aboubakar opet nije stigao loptu koju mu je Alivodić ubacio u šesnaesterac gostiju.

Nakon faula Miloša Živkovića nad Aboubakarom Vojvodina je imala slobodan udarac u 29. minutu, koji je izveo Kosović i ubacio je loptu u kazneni prostor Nišlija, a glavom je loptu udario Trajković, ali je otišla preko gola.

U 32. minutu Stojanović je krenuo u kontru, došao do gola protivnika, ali nije imao kome da doda.

Na početku drugog poluvremena umesto kapitena Miloša Živkovića ušao je Stefan Cicmil. Na početku drugo dela igre Alivodić je dodao Abubakaru, koji je loše šutirao pa je Perić je skrenuo loptu u korner.

U 52. minutu u šesnaestercu Vojvodine Branislav Trajković je oborio Dalibora Mitrovića i sudija je pokazao na "belu tačku". Precizan je bio Marko Ljubinković koji je smanjio prednost Vojvodine na 2:1.

Vojvodina je povela sa 3:1 u 66. minutu golom Aboubakara iz penala nakon što ga je u kaznenom prostoru oborio Kolarević.
 
Radnički je dva minuta kasnije (68. minut) postigao drugi gol pošto je Dalibor Mitrović odlično iskoristio dobru asistenciju Saše Stojanovića koji mu je loptu ubacio sa desne strane ispred šesnaesterca Vojvodine.
 
Aboubakar je u 73. minutu imao još jednu veliku priliku, ali je Perić odbranio. U 74. minutu Poletanović je pogodio prečku Radničkog.
Radnički je stvorio šansu u 80. minutu kada je Milan Jovanović dodao Daliboru Mitroviću čiji je šut odbranio golman Vojvodine Supić.
 
Vojvodina je imala još jednu priliku kada je u 83. minutu Smiljanić dodao Alivodiću koji je šutirao na gol, ali je šut blokirao Strahinja Petrović.
 
Do kraja meča Vojvodina je imala još jednu šansu, ali je Stefan Cicmil blokirao udarac.
 
Radnički nije obezbedio opstanak pošto je kragujevački Radnički pobedio Slobodu u Užicu.
 
Naredni meč niški tim igra u sredu, 22. maja sa Javorom na Čairu.

VOJVODINA - RADNIČKI NIŠ 3:2 (0:2)

Stadion Karađorđe u Novom Sadu

Sudija: Dejan Filipović iz Beograda

Žuti kartoni: Miloš Živković (29. minut) iz Radničkog

Crveni kartoni: -

VOJVODINA: Nemanja Supić, Nemanja Radoja, Branislav Trajković, Enver Alivodić, Mijat Gaćinović, Oumaru Aboubakar, Bojan Nastić, Nebojša Kosović, Marko Poletanović, Miroslav Vulićević, Igor Đurić.

RADNIČKI NIŠ: Miloš Perić, Dušan Kolarević, Aleksandar Simov (Milan Jovanović u 70. minutu), Miloš Živković (Stefan Cicmil od 46. minuta), Miloš Petrović, Bratislav Pejčić,Strahinja Petrović (Dušan Ivanov od 85. minuta), Marko Ljubinković, Aleksandar Jovanović, Saša Stojanović, Dalibor Mitrović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dobarprovodidrugaliganarednesezone

    13:24 // 20. 5. 2013.

    Nije da ne volim Radnički, ali druga liga nam se smeši... Realno...

    • Pavle

      12:45 // 22. 5. 2013.

      Realno NE VOLIS RADNICKI i Radnicki je "Real sa Nisave" a ti si NE-REALAN ... SKROZ!!!

  • Jova

    11:00 // 20. 5. 2013.

    Ukoliko zelite vecu podrsku sa tribina otvorite kapije i preko medija pozivajte gledaoce da gledaju besplati fudbalski mec РАДНИЧКИ НИШ - Jавор 22.5. u 17.00

  • Vladimir Lazarevic

    07:38 // 20. 5. 2013.

    sreća naša pa će novi pazar da ispadne iz lige inače bi nas namestili.. ovo je sramota šta se radi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: