Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:27, 29. 9. 2013.

| Sport

Radnički odigrao nerešeno sa Javorom

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
dusan-kolarevic-i-sasa-stojanovic.jpg

Fudbaleri niškog Radničkog ostali su neporaženi u 7. kolu Superlige pošto su odigrali 1:1 (0:0) sa Javorom u Ivanjici. Gol za izjednačenje je postigao Sead Hadžibulić.

Gol i bod Radničkom doneo je Sead Hadžibulić u 85. minutu kada je nakon dodavanja Bulatovića u šesnaestercu Hadžibulić prvo pogodio stativu, a onda odbijenu loptu smestio u gol.

Javor je poveo u 74. minutu kada je Sotirović nakon solo prodora Alempijevića, koji je dodao do Sotirovića i ovaj je došao sam pred golmanom i ubacio loptu u mrežu bez problema.

U 16. minutu Javor je imao veliku šansu za vođstvo. Nakon centrašuta Vladimira Radivojevića, najviši u skoku bio je Željko Đokić koji je glavom pokušao da iznenadi Aleksandra Kesića, ali je lopta otišla preko gola.

Na sredini terena u 23. minutu Dušan Kolarević nije dobro zakačio loptu, što je iskoristio Vladimir Radivojević 

Dobru šansu Radnički je imao u 25. minutu, kada je golman Kesić ispucao loptu, a Milan Ćulum dodao do Petra Jovanovića koji je izašao ispred golmana, ali je sudija svirao faul u napadu.

Već u 28. minutu šansu je imao i Dušan Kolarević, kada je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je njegova lopta otišla pored gola. Pre toga, Milan Ćulum je dodao Seadu Hadžibuliću koji je šutirao na gol, ali je golman Javora Darjan Matović boksovao loptu.

Minut kasnije, Ivica Jovanović je poveo akciju, dodao sa desne strane ka Petru Jovanoviću koji nije stigao do lopte ispred gola domaćina.

U 33. minutu Vladan Pavlović je išao desnom stranom, došao pred gol, ali je njegovu loptu lako uhvatio golman Javora. Nakon faula Milana Ćuluma, Javor je imao slobodan udarac  sa desne strane na dvadesetak metara, šutirao je Radivojević, pokušao je Milović da iznenadi Kesića glavom, ali je golman Radničkog uhvatio loptu.

Dva minuta kasnije, Javor je pokušao preko Veselinovića koji je dodao Sotiroviću, a ovaj prošao sa desne strane. Loptu je izbio Petar Jovanović.

Drugo poluvreme počelo je inicijativom Radničkog. Ivica Jovanović je u 51. minutu dodao do Saše Stojanovića koji je sa ivice šesnaesterca jako šutnuo, ali je golman domaćih spasio svoj gol.

Novu šansu Nišlije su stvorile u 53. minutu kada je Ivica Jovanović istrčao desnom stranom i dobacio do Petra Jovanovića, čiji je udarac odbranio Matović.

Javor je u 56. minutu imao priliku preko Vuka Sotirovića koji je iz daljine pokušao da postigne gol, ali je lopta otišla pored gola.

Domaći su u narednim minutima prebacili igru na stranu Radničkog, ali je odbrana Nišlija bila na svom mestu i Kesić nije imao mnogo problema. U 63. minutu Sotirović je dobio loptu pred golmanom Radničkog, ali je Kesić dobro reagovao i ponovo spasio gol.

Ogromnu šansu Radnički je imao u 67. minutu, ali je Petar Jovanović pogodio stativu. Njemu je loptu dodao Marko Ljubinković, koji je ušao desetak minuta ranije, sa desne strane, Jovanović je natrčao na loptu, golman je izašao pred njim, ali je lopta Jovanovića pogodila stativu.

Nakon gola Hadžibulića veliku šansu imao je Gojačain kada je šutirao sa tridesetak metara, ali je lopta otišla preko gola.

Radnički je posle 7 kola osvojio 11 bodova. U sredu, 2. oktobra od 18h Radnički dočekuje Vojvodinu u zaostalom meču 6. kola.

JAVOR – RADNIČKI NIŠ 1:1 (0:0)

Stadion Javora, Ivanjica
Sudija: Aleksandar Vasić
Žuti kartoni: Nemanja Vidić, Aleksandar Alempijević, Vladimir Radivojević, Borko Veselinović iz Javora, Dušan Kolarević, Milan Ćulum iz Radničkog
Crveni kartoni:

JAVOR: Darjan Matović, Nemanja Gojačanin, Nemanja Miletić, Milovan Milović, Željko Đokić, Nemanja Vidić (Čedomir Tomčić od 86. minuta), Aleksandar Alempijević, Borko Veselinović, Vladimir Radivojević, Dušan Ivković (Husnidin Gafurov od 7. minuta), Vuk Sotirović (Stefan Dražić od 79. minuta).

RADNIČKI NIŠ: Aleksandar Kesić, Branko Pauljević, Vladan Pavlović, Radoš Bulatović, Miloš Petrović, Milan Ćulum, Dušan Kolarević (Vladimir Milenković od 84. minuta), Ivica Jovanović (Strahinja Petrović od 65. minuta), Petar Jovanović, Sead Hadžibulić, Saša Stojanović (Marko Ljubinković od 57. minuta).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bradzorf

    08:39 // 30. 9. 2013.

    Potsecam Nislije da su naredne dve utakmice prelomne i odlucuje da li ce Radnicki biti u vrhu srpskog fudbala jer slede okrsaji sa direktnim rivalima za vrh tabele.Zato nema kise i vetra. Svi na Cair!

  • Goran Jovanovic

    00:02 // 30. 9. 2013.

    Више него заслужен бод.Фајтерски и карактерно од почетка до краја уз зналачке потезе Беквалца.У среду са Вошом има да пршти.Судар старих ривала.Биће то празник од утакмице, зато сви на стадион!!!

  • Нишлија

    19:17 // 29. 9. 2013.

    Молим ЈВ да се распитају да ли је дозвољено уношење кишобрана у среду на стадион? Мени није проблем да искиснем, али знам менталитет мојих суграђана. Много тешка утакмица има да буде у среду.Раднички!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: