Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:43, 19. 10. 2013.

| Sport

Remi Radničkog i Napretka u Kruševcu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
sasa stojanovic
Saša Stojanović; foto: Saša Đorđević

U 9. kolu Superlige fudbaleri Radničkog iz Niša i kruševačkog Napretka odigrali su nerešeno 1:1. Nišlije su povele golom Saše Stojanovića u 43. minutu, ali je Bojić izjednačio u 78. minutu.

Radnički je zabeležio 4 remi u nizu i 5. u sezoni. Niški fudbaleri podelili su bodove sa Napretkom i tako ostali na 5. mestu Superlige sa 14 bodova i imaju 2 manje od Vojvodine i Zvezde koju dočekuju u subotu, 26. oktobra od 19h na stadionu Čair.

Radnički je poveo u 43. minutu kada je Saša Stojanović dobio loptu sa leve strane i u 43. minutu doveo Radnički u vođstvo.

U 78. minut Petar Bojić je izjednačio nakon više pokušaja igrača Napretka da dođu do gola Radničkog. Na sredini terena pogrešio je Vladan Binić koji je loptu "poklonio" Napretku koji je pokrenuo kontru. Lopta je došla do Bojića koji je iskosa sa desne strana sa dvadesetak metara smestio loptu u mrežu Kesića.

Trener Radničkog Dragoljub Bekvalac u 31. minutu dao je šansu Vladanu Biniću, kome je ovo prvi meč ove sezone, a ušao je umesto Ivice Jovanovića.

Tri minuta kasnije, Saša Stojanović je imao veliku šansu, nakon dodavanja Hadžibulića, ali je njegova lopta završila pored gola. U 35. minutu iskosa sa leve strane Dušan Kolarević je šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman Napretka tu loptu uhvatio.

Veliku priliku imao je Napredak u 37. minutu preko Nenada Mirosavljevića, ali je njgov šut završio pored gola.

Početkom drugog poluvrmena Napredak je vršio pritisak i napadao više, ali nije imao izglednijih prilika.

U 60. minutu Žarko Udovičić je iskoristio loptu koju je dobio od 

Milan Ćulum je imao lepu priliku u 61. minutu, došao do ivice šesnaesterca Napretka i šutirao, ali je lopta otišla tik preko gola. Minut kasnije Branko Pauljević je preneo loptu sa svog dela terena, došao do kaznenog prostora Kruševljana, ali i njegova lopta je otišla preko gola.

Nikola Trujić je minut kasnije bio u velikoj šansi, ali je odbojenu loptu od odbrane Radničkog poslao preko gola. On je u gužvi ispred golmana Radničkog dobio dobio loptu, ali nije iskoristio priliku. Nova gužva u šesnaestercu Nišlija bila je minut kasnije, nakon kontre Napretka, ali je Aleksandar Kesić bio priseban i sačuvao je svoju mrežu.

U 69. minutu Napredak je imao slobodan udarac sa leve strane, šutirao je Žarko Udovičić, ali je lopta otišla u aut. Napadao je Napredak u nastavku, da bi došao do gola u 78. minutu.

U 83. minutu Napredak dolazi do još jedne velike prilike. Ibrahima je pobegao Bulatoviću i došao do gola Nišlija, dodao do Mirosavljevića koji je putnuo ka golu, ali je lopta, srećom po Nišlije, otišla pored gola.

Napredak je nastavio sa pritiscima i u 85. minutu Gavrić je dobio loptu, pokušao opet sa desne strane iz daljine, ali je lopta otišla pored gola Kesića.

U Kruševcu je skoro 1.000 navijača Radničkog koji su došli, što organizovanim prevozom sa 7 autobusa, što u ličnoj režiji kombijima i automobilima. Merkalije koje su dolazile autobusima kasnile su na početak i došle na tribinu nakon pola sata igre, ali taman da vide gol Radničkog.

NAPREDAK - RADNIČKI 1:1 (0:1)

Stadion Mladosti, Kruševac

Gledalaca: 5.000

Sudija: Dejan Santrač iz Pavliša

Žuti kartoni: Petar Bojić, Nemanja Janičić iz Napretka; Milan Ćulum i Vladan Binić iz Radničkog

Crveni kartoni:

NAPREDAK: Nemanja Krznarić, Bogdan Milošević, Frimpong Abraham (Ibrahim Ndiaye od 75. minuta), Petar Bojić, Nenad Gavrić (Ivan Kostić od 90. minuta), Nemanja Janičić, Miloš Cvetković, Nenad Mirosavljević, Obeng Regan, Žarko Udovičić, Miloš Bajić (Nikola Trujić od 52. minuta).

RADNIČKI NIŠ: Aleksandar Kesić, Branko Pauljević, Miloš Živković, Radoš Bulatović, Aleksandar Trišović, Aleksandar Jovanović, Dušan Kolarević, Milan Ćulum, Ivica Jovanović (od 31. minuta Vladan Binić), Saša Stojanović, Sead Hadžibulić (od 86. minuta Uroš Đerić).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • DEJAN

    13:36 // 21. 10. 2013.

    Ja se samo nadam da čuvanje rezultata neće biti protiv Zvezde i Partizana jer će oni to kazniti tačnije ne oni nego sile koje ih guraju, od čelnika iz saveza do sudija. Dajte ljudi da ih bijemo ovde.

  • DEJAN

    13:32 // 21. 10. 2013.

    Ja garantujem da ukoliko nastavimo da igramo igru dok ne damo gol imamo minimalno 2 mesto u ligi, a prvo naravno nebi bili ni zvezda a ni partizan, ali to je već druga tema odnosno njihovo "guranje".

  • DEJAN

    13:31 // 21. 10. 2013.

    Treba da shvati i trener i igrači da su ostale ekipe veoma slabe i da su daleko od Evropskih da bi se tu sad plašili. Kakva Zvezda, kavi Partizan da su jaki bili bi u Evropi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: