Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 20. 6. 2011.

| Sport

Srebro za niškog tekvondoistu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
tekvondo, austrija

NIŠ - Nišlija Nebojša Anđelković sa nacionalnim "poomsae" timom Srbije osvojio srebrnu medalju na Otvorenom prvenstvu Austrije, gde je naša reprezentacija osvojila još dve medalje.

Seniorski tim je osvojio drugom mesto na ovom takmičenju, a pored Anđelkovića, takmičili su se i Miloš Petković i Branislav Kuruca.

 

- Ako uporedimo sa prošlogodišnjim učinkom kada su Miloš Petković i Nebojša Anđelković završili već u kvalifikacijama, Nina Petković zauzela 8.mesto, a muški tim bio osmi, može da se vidi ogroman napredak. Ono što je najbitnije jeste da smo svi mi pokazali selektoru reprezentacije Goranu Petroviću da imamo veliku želju za uspehom i učešćem na Svetskom prvenstvu, te da bi učinili sve da se pojavimo na najjačoj smotri formaša u Vladivostoku od 29. do 31. jula ove godine. Problem koji nam je izložen jeste da savez ima para samo za dvoje putnika, te se još uvek ne zna da li će to biti jedan takmičar i jedan trener ili dva takmičara. Takođe je pomenuto da će se možda i odustati od odlaska na Svetsko prvenstvo, na šta smo svi burno reagovali - rekao je Branislav Kuruca, kapiten reprezentacije.

Takmičenje u Licenu je jedan od 7 turnira A klase, koji se boduju od strane Evropske tekvondo unije, te se na osnovu plasmana vrši poredak takmičara na ETU rang listi. Rang lista je odrađena po ugledu na istu kojom se rangiraju takmičari u borbama, a sa istom se startovalo od ove godine.
 


- Ono što je neizbežno pomenuti je da, pored takmičara iz ekipe koji su bodrili jedni druge, veliku podršku su dali i naši veliki prijatelji iz Insbruka i organizacije SPOJI. Oni su prevalili put od 300km samo da bi bili uz našu reprezentaciju na ovom takmičenju i svim srcem navijali, te im se ovom prilikom još jednom zahvaljujemo na svemu i upućujemo veliku pohvalu na njihovoj podršci - rekao je Nebojša Anđelković.

 

Rezultati:

juniorka - Nina Petković - 5. mesto
junior - Miloš Petković - 4. mesto
seniorka 1 - Sanja Kopčanski - 9. mesto
seniorka 1 - Nataša Bajić - 7. mesto
senior 1 - Nebojša Anđelković - 5. mesto
senior 2 - Lazar Manojlović - 9. mesto
senior 2 - Miladin Dakić - 8. mesto
senior 2 - Branislav Kuruca - 4. mesto
masterka 1 - Mila Radovanović - 6. mesto
master 1 - Bojan Todorović - 3. mesto
par - Kopčanski, Manojlović - 8. mesto
ženski tim - Petković, Bajić, Kopčanski - 4. mesto
muški tim - Dakić, Manojlović, Kuruca - 3. mesto
muški tim - Petković, Kuruca, Anđelković - 2. mesto

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: