Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 7. 6. 2012.

| Sport

Trka kroz Srbiju kreće iz Niša

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
trka kroz srbiju
Organizatori "Trke kroz Srbiju" podržani niškim snagama

Biciklistička trka kroz Srbiju 12. juna kreće sa niškog Trga kralja Milana.

52. Biciklistička trka kroz Srbiju ove godine kreće iz Niša, a tako će biti i 2013. godine. Prema rečima organizatora biciklisti iz 20 zemalja sveta krenuće u utorak u 17h sa centralnog gradskog trka posebno organizovanom trasom.

- Sa trga kreću Voždovom, Bulevarom Zorana Đinđića, Bulevaraom Cara Konstantina do okretnice kod Niške Banje. Povratak je istom trasom do Trošarine, a onda se ide desno Bulevarom Nemanjića do ulice 7. juli, zatim preko mosta Mladosti, Bulevarom Nikole Tesle uporedo sa autoputem do kasarne Mija Stanimirović, a onda levo na Bulevar 12. februar, Knjeginje Ljubice, Voždova i opet u centru odakle se i krenulo – kaže Miroljub Krstić iz Biciklistčkog kluba “Železničar MBN”.

Čelnici grada mole Nišlije da budu strpljivi, jer će u tom periodu biti dosta preusmerenja saobraćaja, ali i pozivaju sugrađane da podrže bicikliste.

Direktor trke Ljubomir Živanović naglasio je da je Niš među najjačim biciklističkim gradovima, a sa organizacijom “Trka kroz Srbiju” je od 1939. godine. Živanović najavljuje dolazak 23 ekipa sa izuzetno kvalitetnim takmičarima.

- Biće tu prošlogodišnji pobednik Ivan Stević, ali i njegov glavni konkurent Mihael Rasmunsen, inače učesnik Tur de Fransa. Treba obratiti pažnju i na bicikliste nemačkog LKT tima, kao i na rusku ekipu Itera-Katuša – naglasio je Živanović.

Prema njegovim rečima, domaćini biciklistima pored Niša biće i Kragujevac, Beograd, Sremska Mitrovica, Ruma, Bajina Bašta, ali i Pale u Republici Srpskoj. Kako kaže Živanović ovaj prelazak karavana preko državne granice posebno doprinosi jačanju odnosa Srbije i Republike Srpske.

Biciklisti put Kragujevca kreću u sredu 13. juna sa parkinga preko puta Arheološkog nalazišta Medijana.

- To je u stvari priprema i uvod za 2013. godinu kada će se trka i zvati “Putevima rimskih careva”, jer je već saglasnost dala i Sremska Mitrovica gde se nalazi Sirmijum. Želja organizatora trke je da se uključi i Romulijana, a možda i Viminacijum. Tako da je ovo proba i test za nešto što će obeležiti 2013. godinu u sportskom smislu – rekao je gradski većnik Miodrag Radović.

Radović je istakao da policija u toku trke neće uključivati radare, jer će biciklisti na pojedinim deonicama voziti i 80 kilometara na čas, što je svojevrstan poziv Nišlijama da uživo isprate trku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: