Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 26. 4. 2013.

| Sport

Uspesi niških plivača sa invaliditetom

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
plivacki-klub-delfin.jpg

Plivači Akademskog kluba za osobe sa invaliditetom Delfin iz Niša osvojili su 11 medalja na 7. Otvorenom prvenstvu Grčke u paraolimpijskom plivanju.

Na prvom klupskom međunarodnom nastupu, šest plivača PAK OSI „Delfin“ je osvojilo 2 zlatne, 2 srebrne i 7 bronzanih medalja.

Uspeh su ostvarili:

  1. Nemanja Tadić, 18 god. (klasa S9) - 1 zlato i 2 bronze (visoka amputacija noge),
  2. Nataša Vukadinović, 38 god. (klasa S9) - 2 bronze (visoka amputacija noge),
  3. Nebojša Miletić, 33 god. (klasa S5) - 1 zlato i 1 bronza (amputacija oba leva ekstremiteta),
  4. kapiten Bojan Stamenković, 33 god. (klasa S6) - 1 srebro i 1 bronza (paraplegija),
  5. Milan Antić, 33 god. (klasaS8) - 1 srebro i 1 bronza (hemiplegija-dečija paraliza) i
  6. Mladen Petković, 22 god. (klasa S7) – bez medalja.

11780-10200325489152877-2145772356-n

Pored pomenutih takmičara, na put su krenuli trener Marko Aleksandrović, Lidija Antić, fizioterapeut, vozač i personalni asistent Bojana Stamenkovića, Nebojša Petković, vozač i personalni asistent Mladena Petkovića, Milan Vukadinović, personalni asistent Nataše Vukadinović.

Predstavnici niškog kluba su u Grčkoj napravili dogovor sa klubom Spartakos iz Soluna o dugoročnoj saradnji, koja bi se ogledala u razmeni trenera i plivača.

- Naredne godine se planira znatno brojnije učešće srpskih plivača, koje će predvoditi niški plivači. Paraolimpijski komitet Srbije je čestitao na uspesima niških „delfina“ i ponudio logističku pomoć za njihove nastupe na međunarodnim takmičenjima koja slede - kažu u niškom klubu.

30349-10200325472472460-1780462500-n

Ovaj uspeh je nastavak uspešnih rezultata koji su ostvareni na Prvenstvu Srbije početkom prošlog novembra kada je PAK OSI "Delfin" osvojio 5 medalja (1 zlatnu, 3 srebrne, 1 bronzanu).

Nišlija na Evropskim paraolimpijskim igrama mladih

Najbolji niški i ujedno srpski plivač paraolimpijac Nemanja Tadić će maja i juna učestvovati na dva velika evropska takmičenja.

Nemanja će prvo krajem maja biti u timu Paraolimpijskog komiteta Srbije na najprestižnijem planetarnom plivačkom mitingu u Berlinu.

Zatim, dalje ga očekuje učešće na Evropskim paraolimpijskim igrama mladih u Brnu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Leuven

    17:50 // 26. 4. 2013.

    Cestitke na sve boljim rezultatima koji dokazuju da velika volja, zelja, trud i rad uvek na kraju dovedu do dobrih rezultata i uspeha. Stvaranje jedne pozitivne zivotne i sportske atmosfere u PAK OSI Delfin je vec odavno dobar primer inkluzije i sve vece zastupljenosti osoba sa invaliditetom u profesionalnom i takmicarskom sportu. Verujemo da ce Vasi uspesi i strucno-naucni i sportski rad pokrenuti jos veci talas socijalne zastupljenosti u drustvu. Osobe sa invaliditetom - drugacije ali ne manje vredne.

  • Nina

    16:32 // 26. 4. 2013.

    Gledam Vas svakog dana kako trenirate, primer ste kako treba raditi, kako se boriti i kako pobediti. Cestitke i zelim Vam jos mnogo uspeha

  • Марко

    15:58 // 26. 4. 2013.

    Поменути такмичари ПАК ОСИ "Делфин" из Ниша су не само добри спортисти, већ и велики борци. Најбољи пример како може да се живи са инвалидитетом! Срдачне честитке на успеху!
    Захвалност интернет порталу "Јужне вести" на перманентном праћењу нишких пливача са инвалидитетом.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: