Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:20, 20. 2. 2017.

| Sport

“Žućkova levica” u rukama Zvezdinih košarkaša

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Crvena zvezda pobedila Kup Koraća 2017
Crvena zvezda osvojila Kup Koraća 2017. godine; Foto: JV / Vanja Keser

U prepunoj niškoj hali “Čair” košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća, pobedivši Partizan sa 74:64. Kao i uvek, gromoglasnog navijanja obe strane nije manjkalo, ali nije ni pirotehnike, zbog koje je jedan gledalac ozbiljno povređen a utakmica bila nakratko prekinuta.

Mnogo pre početka meča navijači su počeli da pristižu i ispunjavaju tribine, međutim, neki od crveno-belih nisu uspeli da uđu pa je jedan deo severne tribine ostao prazan tokom prve četvrtine.

Duel su obe ekipe otvorile čvrsto i borbeno, a rezultat je bio ujednačen. Krajem 3 perioda Zvezda je povela što je dovelo do usijanja atmosfere u hali, pa su na teren poleteli upaljači, čepovi flaša i topovski udari.

Trojka Marka Gudurića i tehnička klupi Partizana dodatno su “podgrejale” navijače, pa je sa južne tribine upaljena baklja poletela ka publici i pogodila u glavu Miodraga Radovića, dugogodišnjeg funkcionera Košarkaškog saveza, koji je sedeo u prvom redu.

Utakmica je nastavljena posle male pauze, a crveno-beli su držali vođstvo. Lične greške su “pljuštale” na sve strane, a zbog jedne od njih, uz tehničku zbog protesta Čarls Dženkins morao je da napusti teren. Ipak, Zvezda je uspela da održi razliku i tako pobedi oslabljeni Partizan u čijem timu zbog bolesti nije bio trener Aleksandar Džikić, uz još neke ključne igrače.

Za najkorisnijeg igrača prolašen je Marko Gudurić, dok je njegov imenjak Simonović najbolji strelac.

Čestitam Partizanu na fer i korektnoj borbi, dali su svoj maksimum. Imali su problema sa povređenim igračima kao i mi, ali smo uspeli to da pobedimo, da iznesemo ovu utakmicu i sada idemo dalje. Odbrana je naš kvalitet, a i to što uvek imamo igrača koji može da povuče, kao sada Gudura - rekao je Simonović

Ovim su crveno-beli vratili “Žućkovu levicu” na svoje police nakon godinu dana pauze, u toku kojih je ona bila u vlasništvu Mega Leksa, kome se u ovogodišnjem polufinalu Partizan revanširao za prošlogodišnji poraz u finalu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: