Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Leskovački kulturni centar

  • francuski karavan

    U Leskovcu počeo Francuski filmski karavan

    Filmove poznatih francuskih reditelja poput Bernija Goldblata, Samijela Kolarde i Lorana Kante, moći će da pogleda publika u Leskovcu, u okviru Francuskog filmskog karavana koji se održava do 29. decembra. Na repertoaru je 4 filma, projekcije su od 17 sati, a ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • film bez gravitacije

    Projekcija nagrađivanih animiranih filmova u sredu u Leskovcu

    Devet animiranih filmova nagrađenih na čačanskom Međunarodnom festivalu animacije Animanima, moći će da pogleda i publika u Leskovcu u sredu, 11. decembra od 17 sati u bioskopskoj sali Leskovačkog kulturnog centra. Ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • zoran krulj

    Izložba slika Zorana Krulja u Leskovačkom kulturnom centru

    Dela leskovačkog slikara Zorana Krulja publika će moći da vidi na izložbi u utorak, 10. decembra od 19 sati u Leskovačkom kulturnom centru. Ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • LKC

    Festival korejskog filma u Leskovcu

    Od 4. do 6. decembra publika u Leskovcu moći će da pogleda filmove korejskih autora. Na reperotaru je 6 filmova, a projekcije se održavaju od 15 i 17 sati u Leskovačkom kulturnom centru. Ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • timčenkov kutak leskovac

    Počinju "Dani Nikolaja Timčenka" u Leskovcu

    Novine u oblasti esejistike, književne kritike i istorije knjževnosti biće predstavljene u Leskovcu u okviru “Dana Nikolaja Timčenka” koji će se održati od 5. do 7. decembra u Leskovačkom kulturnom centru. Ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • Stara planina osim po prirodi poznata po zdravoj i ukusnoj hrani

    Promocija knjiga o srpskoj kuhinji u petak u Leskovcu

    Sve o gastronomskoj baštini Srbije zainteresovani mogu saznati na prociji knjiga istraživača Dejana Zagorca koja će se održati u petak, 29. novembra od 13 sati u holu na spratu Leskovačkog kulturnog centra. Ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • festival scenskih minijatura

    Počinje Festival scenskih minijatura u Leskovcu

    U dramoletima, igrokazima, plesu i pantomimi moći će da uživa publika na 6. Festivalu scenskih minijatura koji se u Leskovcu održava od 26. do 28. novembra. Predstave se igraju u Leskovačkom kulturnom centru, a ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • izložba suvenira

    Otvorena izložba suvenira u Leskovcu

    Zanimljivosti Srbije, Slovenije i Bugarske, predstavljene u vidu suvenira, Leskovčani će moći da vide na izložbi u Leskovačkom kulturnom centru. Izložba je otvorena 14. novembra, a posetioci će moći da je vide i u petak, 15. novembra. Ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • taurunum boy film

    Dan domaćeg filma u četvrtak u Leskovcu

    Srpski film reditelja Jelene Maksimović i Dušana Grubina Taurunum boy moći će da pogleda publika u Leskovcu u četvrtak, 14. novembra od 17 sati u bioskopskoj sali Leskovačkog kulturnog centra. Ulaz je slobodan.

    (1) detaljnije
  • lkc

    Piscu iz Medveđe nagrada za doprinos razvoju satire

    Nagrada “Žak Konfino”, koja se na Festivalu humora i satire “Satirična leskovačka mućkalica” dodeljuje za doprinos razvoju satire, ove godine pripašće Živku Kuliću, piscu poreklom iz Medveđe. Na ovom Festivalu biće nagrađeni i najbolji aforističari, a nagrade će autorima biti uručene 23. novembra.

    detaljnije
  • fapor 2019

    Teatru iz Boljevca najviše nagrada na ovogodišnjem FAPOR-u

    Nagradu za najbolju režiju “Dragan Dimitrijević” na leskovačkom Festivalu amaterske pozorišne režije, koja ima i novčani deo od 50.000 dinara, žiri je dodelio Bori Neniću za režiju predstave Kovači, Bag teatra iz Boljevca. Ova trupa osvojila je i nagrade za najbolju glavnu mušku i najbolju sporednu žensku ulogu.

    detaljnije
  • fapor 2019

    U Leskovcu počeo FAPOR, na sceni 6 predstava

    Narednih dana Leskovac će biti domaćin amaterskim pozorišnim grupama iz Baanja Luke, Kostolca, Blaca, Lebana, Boljevca i Despotovca koje će publici predstaviti svoja dela. Ansambli će se boriti za nagradu za najboljeg reditelja, a publika će, do 6. novembra moći da pogleda 6 predstava.

    detaljnije
  • sedišta pozorište

    Šest predstava na ovogodišnjem Festivalu amaterskih pozorišta u Leskovcu

    Ansambli glumaca amatera iz Banja Luke, Kostolca, Blaca, Lebana, Boljevca i Despotovca takmičiće se na Festivalu amaterske pozorišne režije koji se u Leskovcu održava od 31. oktobra do 6. novembra. Najbolji reditelj dobiće novčanu nagradu od 50.000 dinara. Program se održava u Leskovačkom kultrunom centru, a ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • lkc

    Sedam filmova za decu na festivalu u Leskovcu

    Deca predškolskog i školskog uzrasta moći će da uživaju u animiranim, dokumentarnim i edukativnim filmovima na 15. “Kids festu” koji se u Leskovcu održava od 17. do 23. oktobra u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra. Sve projekcije počinju u 17 sati, a cena pojedinačne ulaznice je 200 dinara.

    detaljnije
  • sedišta pozorište

    Otvorene prijave za Festival scenskih minijatura u Leskovcu

    Obrazovne i kulturne ustanove svoje kratke dramske forme mogu predstaviti na Festivalu scenskih minijatura u Leskovcu, a prijavljivanje je moguće do 10. novembra. Festival se održava od 26. do 28. novembra.

    detaljnije
  • sedišta pozorište

    U toku prijave za 7. Festival amaterske pozorišne režije

    Mladi stvaroci mogu se do 10. oktobra prijaviti za ovogodišnji Festival amaterske pozorišne režije - “FAPOR”. Osim nagrada za najbolje muške i ženske uloge, dodeljuje se i nagrada za najboljeg reditelja koja ima i novčani deo od 50.000 dinara. Festival se održava od 31. oktobra do 6. novembra u Leskovcu.

    (1) detaljnije
  • duško radović izložba

    O životu i radu pesnika Duška Radovića na izložbi u Leskovcu

    Detinjstvo, dolazak u Beograd, uređivanje programa za decu i deo stvaralaštva Duška Radovića biće prikazani kroz slike i fotografije. Izložba posvećena ovom pesniku biće otvorena u utorak, 24. septembra u 17 sati u Leskovačkom kulturnom centru. Ulaz je slobodan.

    detaljnije
  • Ajvar

    Pet filmova u konkurenciji za najbolju režiju na ovogodišnjem festivalu u Leskovcu

    U okviru 12. Internacionalnog festivala filmske režije LIFFE u Leskovcu od 18. do 22. septembra, biće prikazano sedam srpskih filmova, od kojih su dva van konkurencije, a pet domaćih ostvarenja takmičiće se u kategoriji nagrade za najbolju režiju. Sve projekcije održaće se u Narodnom pozorištu ili u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra, a festival prate razne izložbe, studentski filmovi, tribine i promocije knjiga.

    detaljnije
  • narodni muzej leskovac, novi deo

    Izložbe i dečje radionice tokom "Roštiljijade" u Leskovcu

    Osim u jelima sa roštilja i muzičko-zabavnom programu, posetioci "Roštiljijade" moći će u Leskovcu da pogledaju i različite izložbe u Narodnom muzeju, Leskovačkom kulturnom centru i Narodnoj biblioteci "Radoje Domanović", da posete lokalitet Caričin grad, dok će za najmlađe biti organizovane interaktivne radionice. "Roštiljijada" se održava od 26. avgusta do 1. septembra.

    (1) detaljnije
  • vukosavljević

    Vukosavljević: Leskovac dobar primer decentralizacije kulture

    Veliki broj predstava, izložbi i drugog programa koji nude ustanove kulture u Leskovcu primer su dobre prakse u decentralizaciji ove oblasti, kaže ministar Vladan Vukosavljević. I ostale lokalne samouprave, kaže on, moraju raditi na promociji i oživljavanju ove oblasti.

    (3) detaljnije
KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: