Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:35, 2. 10. 2014.

| Zabava

Muralima oslikali naselje Crvena Zvezda

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
murali
Ulična umetnost u naselju Crvena Zvezda

Radovi dece i mladih koji su nastali na tromesečnoj “street art” radionici biće predstavljeni na izložbi murala “Za sjajniju zvezdu” koja se otvara večeras u 18 sati u Društvenom centru u ulici Dušana Popovića.

Deca i mladi iz naselja niškog naselja Crvena Zvezda su uz pomoć umetnika Srđana Stoiljkovića, Predraga Stamenkovića, Eška Kurtića i Marije Đorđević oslikali muralima zgradu Društvenog centra i pojedine objekte ovom naselju.

Kako kažu u Grupi za decu i mlade “Indigo“, koja je uz podršku Heartefact Fonda iz Beograda organizovala radionice, izložbom murala žele da skrenu pažnju javnosti na nepovoljan položaj siromašne i marginalizovane dece u našem društvu. murali2

Deca i mladi koji su oslikavali murale živela su u svojim domovima bez struje i kraj školske godine su dočekali u mraku, što je otežalo ili skoro onemogućilo učenje pred zaključenje ocena u školi, a nastavak obrazovanja dovelo u pitanje. Drastično je pogoršan i kvalitet njihove ishrane, a održavanje lične higijene stalno je bilo pod znakom pitanja - napominju iz Grupe "Indigo".

Izložbom "Za sjajniju zvezdu" žele da, kako kažu, upute apel Vladi i ostalim državnim organima da ne stavljaju ovu decu u još nepovoljniji položaj od onog u kojem su se nalazila, već da ulože napore za stvaranje adekvatnih uslova za njihov rast, razvoj, obrazovanje i učešće u svim sferama društva, uključujući i kulturu i umetnost za decu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Biće to O.K

    19:57 // 2. 10. 2014.

    Što se tiče ocena, škola u komšiluku će to korigovati kao i do sada da bi mogli da izvuku neku korist iz toga. Slike su sasvim O.K i baš adekvatne sredini !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: