Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:35, 18. 9. 2014.

| Zabava

Pirotski grafit za svetsko srebro

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Grafit-kosarkasi.jpg
Grafitom u čast medalji srpskih košarkaša (foto: Igor Tošić)

Na mestu doskorašnjih potpisa, psovki i kukastih krstova, sada na zidu zgrade u Ustaničkoj ulici u Pirotu u zahvalnost srpskim košarkašima stoji ogroman grafit - zastave, lopta i tri prsta.

Rečima "Nije bitno kolika te sila napada, već koliku svetinju braniš" dvadesetak mladih srednjoškolaca i studenata iz komšiluka pokazali su koliko se ponose svetskim srebrom srpske reprezentacije.

- Nadali smo se zlatu i pripremili skicu i za pobednički crtež. U tom slučaju na zidu bi stajao ogroman pehar, ali ni ovako nismo manje srećni i zadovoljni - kaže Igor Tošić koji je organizovao čitavu akciju.

Polufinale-Ustanicka-pirot Grafit je i sada mesto okupljanja mladih iz UstaničkeDodaje da nije bilo teško da se svi drugovi i drugarice usaglase i dogovore jer su odrasli zajedno, pa se jako dobro poznaju. 

- Pre nedelju dana rešili smo da ulepšamo naš kraj i prekrijemo neke ružne poruke po fasadama. Druga koji se bavi crtanjem grafita pitali smo šta nam sve treba, sami prikupili novac, po 100 do 200 dinara, ko koliko može, i uradili grafit "Ustanička" - priča Igor.

Finale-Ustanicka Kiša ih je za finale "oterala" u ulazBaš ispred tog grafita gledalo se polufinale protiv Francuske i navijalo iz sveg glasa. Njihovi roditelji i komšije mogli su čuti likovanje zbog dvocifrene razlike u korist srpskih košarkaša, a zatim i zabrinutost i napetost koju je izazvalo smanjenje te razlike na samo 3 boda. Na kraju - pobeda.

- Sreći nije bilo kraja! Počeli smo se da tu gledamo i finale, ali nas je kiša omela, pa smo televizor preneli do ulaza u zgradu. Logično, tada nam je na pamet pala ideja da posle prvenstva grafitom odamo počast našim momcima, šta god uradili - kaže Igor.

grafit Drugovi iz ulice nastavljaju da ulepšavaju okolinuOvu zamisao rešili su da podrže roditelji i komšije, pa su za sprejeve i materijal za grafit kojim Pirot slavi srebrnu medalju srpskih košarkaša sami ponudili novac. Iz svakog od 45 stanova stiglo je po nekoliko stotina dinara. Ideja se dopala i stanarima susedne zgrade koji sada treba da odluče šta će krasiti njihovu fasadu. 

- I komšije pored nas žele grafit, pa sad baš dogovaramo kad ćemo i njih obići i prikupiti novac za materijal - dodaje Igor.

Kaže da bi njihovim drugovima bilo drago kada bi ideja o ulepšavanju prostora na ovaj način zaživela i u drugim delovima Pirota. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kinez

    12:00 // 20. 9. 2014.

    Saki potez Bobana Tolića, humaniste, istaknutg sportskog funkcionera, vrhunskog intelektualca i menadžera, člana mnogobrojnih organa i organizacija - povećava veru u našu svetliju budućnost.

  • Pirgosi

    21:33 // 19. 9. 2014.

    Gospodinu Bobanu Toliću velika zahvalnost za dugogodisnju posvećenost i lično nesebično angažovanje kako bi naš grad bio lepsi,cistiji, posteniji i bogatiji.Nastavi tako, građani te u tome podrzavaju.

  • Kalča

    23:32 // 18. 9. 2014.

    Tri prsta. Fašistički pozdrav. Nikad nije bio srpski pozdrav. Zakletva Pavelićeve vlade. Nacističke procesije...

    http://www.kontrapress.com/clanak.php?rub=Dru%C5%A1tvo&url=Prilog-raspravi-o-tri-prsta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: