Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 14. 1. 2015.

| Zabava

Posle ponoćnog vatrometa zapevali "Đurđevdan"

Autor:J. C, S. J.Izvor:Južne vesti
bregovic
Mnogo manje publike nego što je očekivano i najavljivano; foto: Vanja Keser

Iako je očekivano oko 30.000 ljudi, prema proceni policije je tek oko 8.000 Nišlija, ali i žitelja drugih mesta, dočekalo “Srpsku Novu godinu” na gradskom trgu uz muziku Gorana Bregovića i njegovog "Orkestra za svadbe i sahrane".

Pre Bregovića su na "najvećoj žurci na Balkanu", kako su iz gradske vlasti njavljivale ovaj doček, svirale niške snage - bendovi  “Prava stvar”, Saita i “Crne mambe” i “Penthaus bend”, ali je njihove nastupe pratilo izneneđujuće malo građana. Trg kralja Milana je počeo da se “puni” oko 22 sata, kada je na scenu izašao Brega. Ljudi su tokom njegovog nastupa pristizali, tako da je nekoliko minuta pre ponoći centralni gradski trg bio potpuno ispunjen. bregovic12 Vatromet u ponoć; foto: Vanja Keser

Zvuci trube, balkanske melodije i veseli ritam držali su Nišlije u dobrom raspoloženju tokom celog koncerta, a publika je u blizini mogla da se utopli kuvanim vinom i čajem.

Pesma koja je na Trgu kralja Milana posle vatrometa u ponoć podgrejala atmosferu bio je dobro poznati "Đurđevdan". Zatim su se smenjivali hitovi "Bijelog dugmeta" i Bregovićevog "Orkestra za svadbe i sahrane", a za pozdrav Nišlijama oko 00:40 je otpevan "Kalašnjikov". Publika, na iznenađenje mnogih, nije tražila bis.

bregovic9 Dobra atmosfera u publici; foto: Vanja Keser

Dok je vatromet prisutnima oduzeo dah na nekoliko minuta, petarde su se u centru Niša čule od početka programa do kasno u noć.

Doček je, kako kažu u niškoj policiji, protekao bez incidenata. Jedino su, navodi se u njihovom saopštenju, podneli prekršajnu prijavu protiv jedne osobe za narušavanje javnog reda i mira zbog korišćenja pirotehničkih sredstava i sankcionisali 9 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

U Hitnoj pomoći kažu da je protekla noć bila prilično mirna i da nisu imali puno posla, kao što se to može očekivati za doček.

Oko 22:30 je u tuči u kafiću u Obrenovićevoj jedna osoba zadobila lakše telesne povrede, dok je u “špicu”, odnosno od 00:30 do 1:30 bilo 6 alkoholisanih, od toga dve osobe koje su bile jako agresivne - kažu u niškoj Hitnoj pomoći.


Bregović se odužio Nišu?

Koncert Gorana Bregovića za “Srpsku” u Nišu izazvao je brojne polemike u javnosti, jer je niški gradonačelnik Zoran Perišić prvo rekao da nastup ovog poznatog muzičara finansiraju "prijatelji", ali je odbio da objavi njihova imena.

bregovic5 Bregović poručio publici da ga za Niš vežu mnoge uspomene; foto: Vanja Keser

Mnogi su se pitali ko plaća ovaj nastup i zašto, kao i šta očekuje zauzvrat, a buru u javnosti još više je uzburkala vest da je reč zapravo o Breginom poklonu Nišu, odnosno da on neće uzeti honorar.

Pre izlaska na scenu na niškom trgu Bregović novinarima nije negirao, a ni potvrdio da poklanja koncert, već je istakao da se ovim odužuje Nišu u kome je služio vojni rok, kao i niškim muzičarima sa kojima je sarađivao, posebno istakavši Šabana Bajramovića.

Nemam često priliku da se odužim gradovima koji su me zadužili i nema puno gradova u kojima sam proveo godinu dana svog života. Naš život je kratak, tako da je godinu dana ogromno - rekao je Bregović.


Svirao bez ugovora?

Iako je najavljeno da će Bregović i formalno potpisati ugovor o donatorstvu sa gradonačelnikom Perišićem, nije poznato da li je i kada potpisan.

Nakon insistiranja novinara Južnih vesti na informaciji kada će i gde biti potpisan ugovor, iz Gradske kuće su tvrdili da će obavestiti novinare čim se to bude znalo.

Obaveštenje o potpisanom ugovoru još nije stiglo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • unkonventional

    18:26 // 15. 1. 2015.

    Bojim se da je bio neki narodnjak da vas ne bi toliko zanimalo ko pije a ko plaća! Digla se tolika larma, zbog čega?! Više biste voleli da niko ne svira na trgu? Inače znate na šta troše pare??

  • Marko Stancic

    23:28 // 14. 1. 2015.

    Provod je bio odlican stvarnoo moze da prica ko sta hoce ali svi su se veselili i uzivalii....

  • Marko Kostic

    19:11 // 14. 1. 2015.

    Vatromet!? Hahaha
    Nego,bio je lep provod,i ne slazem se da je Brega napravio dobru atmosferu,vec decko koji savrseno peva, Muharem!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: