Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:38, 25. 3. 2018.

| Zabava

Revija niške kreatorke na Nedelji mode u Vankuveru

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Nevena Kragić
Model: Teodora Kragić; foto: Milan Kostić; Kosa: Full Profesional Nis; Nakit: Marija Radosavljević;

Nova kolekcija niške modne dizajnerke Nevene Kragić, koju ona opisuje kao konflikt veštačkog i organskog, biće predstavljena večeras na Vankuver nedelji mode koja okuplja umetnike iz celog sveta.

Šansu da se predstavi na ovoj nedelji mode, koja će okupiti oko 80 modnih umetnika, Nevena vidi kao priliku da dokaže da to može, kao i mogućnost da njen brend postane jak, i to toliko da ona može neometano da se bavi humanitarnim radom.

Vankuver Fashion Week jedna je od najvećih nedelja mode po pitanju organizacije i moćna platforma na kojoj je od velikog značaja prikazati svoj rad. Nama možda nije baš prva pomisao kada se pomene neka bitna nedelja mode, ali je definitivno velika odskočna daska za dizajnera - kaže niška modna dizajnerka.

Iako ovo nije prva nedelja mode na kojoj će prestaviti svoje radove, kaže da je svakako najveća i najznačajnija do sada.

Verovali ili ne, moj rad su primetili preko Instagrama. Usledio je mejl u avgustu 2017, vrlo legitiman, da budem deo te priče. Uz nekoliko onlajn razgovora, razmene kilometarskih mejlova odlučih se za martovski FW, jer mi je septembarski bio preblizu - objašnjava Nevena.

Kolekciju jesen/zima 2018. Nevena Kragić opisuje kao sretanje veštačkog i organskog i njen način da predstavi da je “asfalt” moguć i ako se poštuje priroda. Boje koje dominiraju su crna, boja starog zlata, bakra i srebra.

Kolekcija je inspirisana konfliktom veštačkog i organskog. Arhitektonski prikaz "veštačkog" kroz formu i konstrukciju (oštre, stroge predimenzionirane forme) - aludirajući na savremeno generično okruženje u korelaciji sa "organskim" koje je u likovnom prikazu kroz oslikavanje materijala - kože, tila, muslina, čoje - objašnjava Nevena.

Kompletnu kolekciju, napominje, povezuje i ručno rađeni nakit od bakra i srebra, a prati je i muzika niške grupe Eyot koje je, objašnjava Nevena, kao dodatni "sufler emocija" svim čulima posmatrača kolekcije.

Nevena je prepoznatljiva po unikatnim čarapama, kao i hrabrim i neobičnim kreacijama, često sa velikim kragnama. Osmišljava i venčanice, a sarađivala je i sa grupom Dubioza kolektiv, Božo Vrećom, a njene haljine su se našle i u editorijalu u kampanji za Dizni limitiranu kolekciju cipela, kao najavni deo reklame filma Alisa u zemlji čuda. Bavi se i humanitarnim radom, pa tako svoje radove stavlja na aukcije, a novac uplaćuje onima kojima je pomoć potrebna.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: