Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 7. 11. 2014.

| Zabava

Seminar kineskih veština za bolje zdravlje

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
taichi.jpg
Detalj sa jednog seminara "tai chi" veština (foto: www.imaas.rs)

Za vikend, 22. i 23. novembra  u sali Umetničke škole u Nišu, biće održan seminar kineskih veština “Tai Chi Chuan” i “Yi Quan”, čiji je cilj pre svega, kako kažu organizatori, unapređenje zdravlja polaznika.

Seminar vode Predrag Žižović i Vladimir Topolšek, instruktori sa, kako navode organizatori, preko 20 godina iskustva.

Prema najavama, subota će biti posvećena “Tai Chi Chuan” veštinama, gde će polaznici raditi vežbe kojima mogu povratiti pokretljivost i potpunu funkciju zglobova, otkloniti posledice stresa, ali i vežbe za jačanje imuniteta i funkcija mozga, kao i detoksikaciju tela. Vežbe će se u subotu održavati od 16 do 20 sati. 

U nedelju, u terminu od 10 do 14 sati,  kako je rečeno, instruktori će u okviru veštine "Yi Quan" okupljenima pokazati vežbu “džan džuang”, statičku poziciju kojom se “upoznaje svoje telo i razvija unutrašnja prirodna sila uma i tela”. Takođe, polaznici će raditi “shi li”, vežbu “povezivanja uma, pokreta i disanja”.

Ove veštine imaju veliki učinak na očuvanje i unapređenje telesnog i mentalnog zdravlja. Vežbanjem se telo prirodno čisti i oslobađa od negativnih uticaja, toksina i stresa, mozak dolazi u stanje budne relaksacije i svesnosti kada se um i telo odmaraju i regenerišu, kada se aktiviraju mudrost, inteligencija, logika, intuicija, a mozak popravlja greške u funkcijama i organima tela - kažu organizatori.

Promotivna cena seminara je 1.000 dinara, a potrebno je da se pre seminara zainteresovani prijave organizatorima preko njihove fejsbuk stranice, zbog ograničenog broja mesta. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: