Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 23. 1. 2018.

| Zabava

Veliko nacionalno takmičenje za đake na leto u Nišu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
hala cair
Takmičenje i predstavljanje Evrope u hali "Čair"; foto: JV arhiva

“Srbija u ritmu Evrope”, veliko takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola u pevanju i igranju, kojim treba da predstave zemlje Evrope, ove godine se odžava u Nišu. Oko 200 đaka iz cele Srbije i prenos na nacionalnoj televiziji, Nišu je omogućila pobednička ekipa sa prošlogodišnjeg takmičenja.

Prošlogodišnja ekipa iz Niša predstavljala je Tursku, po izboru ambasadora ove zemlje, koji je predložio Nišlije za učesnike na otvaranju fabrike Aster tekstil. Ekipa iz Niša Pobednici iz Niša; Foto: ni.rs

Kako je ta ekipa i pobedila, takmičenje se ove godine prvi put održava u Nišu, a sekretar Sekretarijata za kulturu Nebojša Stevanović kaže da će se finale održati u Sportskom centru “Čair”.

Iz gradske kase Niša će, dodaje, za organizovanje manifestacije biti plaćeno 4 miliona dinara, što je odobrilo i Gradsko veće.

Festival će se održati sredinom ove godine, a prethodne aktivnosti biće najverovatnije u Oficirskom domu, a finalno veče biće održano u Sportskom centru “Čair”. Manifestacija će biti prenošena na nacionalnoj televiziji, a to što je Niš domaćin doprineće njegovoj promociji - rekao je Stevanović.

“Srbija u ritmu Evrope”, kako navode na sajtu manifestacije, treba da okupi do 300 dece iz osnovnih i srednjih škola u svakom gradu.

Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja - navode na sajtu takmičenja.

U okviru manifestacije, dodaju, organizuju se besplatne edukacije za decu u 4 sekcije - hor, folklor, moderan ples i solo pevanje.

Inače, “Srbija u ritmu Evrope” održava se od 2008. godine, a prošle godine organozovana je u Somboru.

Ekipa iz Niša je prošlogodišnji pobednik takmičenja "Srbija u ritmu Evrope"

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: