Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 3. 2. 2015.

| Društvo

Besplatan prevoz za osnovce, penzioneri bez povlastica

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-Autobus-penzioneri.jpg
Gradsko veće nije usvojilo odluku o povlasticama za penzionere

Gradsko veće Niša odlučilo da gradski i prigradski prevoz bude besplatan za učenike osnovnih škola, ali ostalo pri stavu da povlastice ukine penzionerima.

Oko 20.000 niških osnovaca od 1. marta potpuno besplatno koristiće usluge gradskog i prigradskog prevoza, jer je Gradsko veće donelo odluku da im izađe u susret nakon, kako je rekao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, brojnih apela roditelja.

Na sednici Veća je pojašnjeno da će besplatne karte važiti i tokom leta, a njihovo važenje produžavaće se s početkom školske godine.

Ove godine, školarci bi trebalo do 1. marta da uz đačku knjižicu preuzmu potvrde za besplatan prevoz koje će im važiti do 31. avgusta, kada opet sa potvrdom da su osnovci mogu da produže njihovo važenje. Izdavanje novih legitimacija trebalo bi da počne za desetak dana.

Ovakva odluka i definitivno je zahteve penzionera, makar za sada, stavila po strani.

Resorni većnik Mihajlo Zdravković rekao je da su brojne peticije penzionera razmatrane, ali da je odlučeno da se besplatna vožnja omogući najmlađima, a da će se odluka o ukidanju povlastica za besplatnu vožnju najstarijima, možda razmatrati krajem godine.

Podsetimo, krajem novembra prošle godine Veće je usvojilo novi tarifni sistem prevoza, pa cene kartica za prevoz Nišlija starijih od 70 godina zavise od iznosa njihovih penzija.

To u praksi znači da je od 1. januara 2015. godine gradski prevoz besplatan samo za Nišlije starije od 70 godina koji imaju penziju manju od 15.684 dinara. Svi ostali, takođe u zavisnosti od primanja, plaćaju ili polovinu ili kompletnu cenu karte.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    15:18 // 5. 2. 2015.

    Ljudi misle da osnovci ne koriste tako cesto autobus,ali i oni koriste.Opet su tu treninzi,bake i deke...Sto je takodje bitno,sve cesce vidjamo osnovce ulicama centra grada.Svaka cast na ideji ovakvoj

  • jellena

    15:48 // 4. 2. 2015.

    A šta je sa srednjoškolcima? Ili možda deca ne treba da se školuju, šta će im škola kad ionako neće raditi nigde!!!!!!??????? Ili možda nezapošljeni roditelji treba da kradu da bi im kupili karticu?

  • lud, zbunjen, normalan

    11:27 // 4. 2. 2015.

    Dajte deci u vrtićima i bebama do godinu dana. Oni najviše koriste g. prevoz. Uz fotokopiju slike Barbike i Kena i flašice i cucle.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: