Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 29. 11. 2012.

| Društvo

Besplatno parkiranje za funkcionere u Vranju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Parking.JPG

Ukoliko Gradsko veće prihvati predlog Direkcije za izgradnju, pojedini javni funkcioneri dobiće besplatan parking i za privatne automobile.

Prema predlogu Upravnog odbora tog preduzeća, privilegiju da ne plaćaju parkiranje ni za svoje privatne automobile imali bi gradonačelnik, predsednik Skupštine Grada, većnici i dvojica narodnih poslanika.

Međutim, gradonačelnik Zoran Antić (SPS) tvrdi da je za takvu inicijativu saznao iz medija i da se on tome protivi.

- Ukoliko je tačno, mišljenja sam da je treba staviti odmah van snage. Ona treba da se odnosi, kao što je to do sada bio slučaj, na službena vozila javnih preduzeća i ustanova, kao i na odbornike, ali samo na dan zasedanja lokalnog parlamenta - rekao je Antić.

Gradonačelnik se zahvalio opozicionoj Demokratskoj stranci koja je ukazala na spornu odluku, ali postavio i pitanje zašto nisu toliku brigu pokazivali dok su bili na vlasti.

- Podsetiću javnost da je u vreme kada je  DS rukovodio Direkcijom bilo čak 80 propusnica za besplatno parkiranje - kaže Antić.

Direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Nikolić (SNS) tvrdi da Vranje ne bi bilo izuzetak ako se sporni predlog tog preduzeća usvoji i da je tako u celoj Srbiji.

- Ovo je praksa u celoj Srbiji i ranije je spisak povlašćenih bio mnogo veći sada se svodi na dvadesetak ljudi. Mi smo doneli odluku da članovi Udruženja obolelih od multipleskleroze takođe ne plaćaju parkiranje, zatim dva teško bolesna građanina koja su dostavila zdravstvenu dokumentaciju, ali to nikome nije važno. Uostalom prema poslednjoj odluci upravnog odbora svi koji smatraju da ne treba da plaćaju parkiranje, moraće da se obrate Gradskom veću, a ne nama - kaže Nikolić.

Podsetimo, Demokratska stranka prva je ukazala na sporni predlog Direkcije za izgradnju.


Na jugu nema privlegija za funkcionere

I pored tvrdnje direktora Direkcije za izgradnju Vranja Nebojše Nikolića da su javni funkcioneri u celoj Srbiji oslobođeni plaćanja parkinga za svoje privatne automobile, prema podacima Južnih vesti to nije tačno.

Naime, kako nam je rečeno u preduzećima koja obavljaju kontrolu parkinga u Leskovcu, Nišu i Prokuplju, takvih povlastica kod njih nema.


"Nije bilo besplatnog parkinga za funkcionere"

Na prozivku aktuelnog gradonačelnika osetio se prozvanim i doskorašnji direktor Direkcije za izgradnju Dragan Stojković (DS) koji se javnosti obratio saopštenjem.

- Nije istina da je, dok sam ja bio direktor Direkcije, postojao spisak privatnih vozila koji nisu plaćali parkiranje. Plaćanja parginga bila su oslobođena isključivo službena vozila javnih preduzeća i inspekcijskih službi, kao budžetski korisnici - kaže Stojković.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dragutin topic

    07:47 // 30. 11. 2012.

    Zar ne bi bilo pošteno da se ovi koji mi iz mraka i potaje u tišini daju minuse jave i obrate sa par reči, da svi vidimo šta to oni toliko drugačije misle o ovome? Ja mislim da bi bilo. Pozdrav dragi sugrađani, baš ste divan neki svet.

  • dragutin topic

    13:59 // 29. 11. 2012.

    E ako će to značajno da doprinese da obavljaju svoj posao kako treba onda je to u interesu grada i svakako podržavam. A što se tiče njihovog posla, zašto na tablama za parkiranje piše da se u drugoj zoni po ceni jedne karte može ostati neograničeno, a u SMS odgovoru na kupljenu kartu da karta važi samo sat vremena?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: