Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 30. 10. 2013.

| Društvo

Blokiran put Pirot-Bela Palanka

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
IMG-0097.jpg
Blokada puta Pirot-Ponor-Bela Palanka

Meštani nekoliko pirotskih sela blokirali su put Pirot-Ponor-Bela Palanka zbog, kako kažu, katastrofalnog stanja u kom se put nalazi nakon početka radova na trasi Koridora 10 od Niša ka Pirotu.

Još pre početka radova na novom Koridoru 10 ovaj put je bio u lošem stanju. Po otpočinjanju radova, zbog čestih obustava saobraćaja na magistralnom putu Niš-Pirot, značajno je povećan broj vozila koji ovde prolazi. Poseban problem predstavljaju natovareni teretni kamioni koji i najviše oštećuju asfalt.

- Silom prilika svakodnevno putujem ovde. Put je u užasnom stanju. Koliko mogu da vidim, najveći problem su kamioni koji prevoze šljunak sa auto puta. Iako je put krpljen nekoliko puta, kamioni ga unište za par dana – kaže Ljubiša Petrović, jedan od vozača koji je bio u koloni.

2 Ukoliko se problem ne reši blokiraće put Niš-Pirot Trenutno najugoženiji su meštani iz sela Ponor.

- Ja sam kupio kola pre pet godina i morao sam da ih prodam i to na otpadu. Ovaj problem mora da se reši. Tražimo da se cela deonica presvuče potpuno novim asfaltom – kaže Siniša Živković, meštanim ovog sela.

Dragan Cvejić iz istog sela dodaje da je katastrofalno stanje u kome se put nalazi stvorilo i dodatne probleme.

- Mi imamo i problem sa vodosnabdevanjem. Zbog toga nam i Vodovod svakog dana šalje cisternu sa pijaćom vodom. Sada su nam rekli da cisterna ne može da stigne do sela. I prevoznici su najavili da će ukinuti autobuske linije ka našem selu. Deca ne mogu zbog toga u školu. Naš problem mora da se reši – dodaje Cvejić.

Proteste meštana podržao je i predsednik Skupštine opštine Pirot Milan Popović.

- U potpunosti razumem ove ljude jer i sam vidim situaciju na terenu. Ovo je međuopštinski put i država mora da reaguje. Poslao sam zahtev za pomoć i poslanicima iz Pirota i načelniku okruga. Opština je pre tri meseca dobila dodatna 44 kilometra puta u svojoj nadležnosti. Za tu namenu smo iz Republičkog budžeta dobili i 22 miliona dinara, međutim, posle samo 15 dana ta sredstva su nam oduzeta. Ipak, država mora da pomogne ovim ljudima – kaže Popović.

Okupljeni meštani kažu da će još par dana blokirati ovu deonicu puta, a da će potom, ako ne dobiju odgovor nadležnog ministarstva ili nekog iz JP Koridori 10, blokirati i magistralni put Niš-Pirot, kao i da će dodatno radikalizovati svoje proteste. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Djokic

    21:56 // 30. 10. 2013.

    Kamioni kamenoloma su put sistematski unistavali, a pogoni kamenoloma su "presusili" izvor.Onam iz vlasti ko cuva ledja kamenolumu treba natovariti "KURIR" na vrat i oduzeti mu svu "stecenu" imovinu.

  • Ja

    17:34 // 30. 10. 2013.

    Hmmm A gde su kamioni A&D drumova,oni su unistili put,plus toga voze kao u Engleskoj,zasto ste njih propustali,bojite se...

    • ja

      20:34 // 30. 10. 2013.

      Mrk !!!

    • bi sam

      18:24 // 1. 11. 2013.

      tog dana nisu vozili

  • mestanin

    13:49 // 30. 10. 2013.

    Tako je bre,ne popustajte!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: