Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:41, 6. 7. 2011.

| Društvo

Centar za socijalni rad dobija nov izgled

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, centar za socijalni rad direktorica
Snežana Milojković, direktorica Centra za socijalni rad

LESKOVAC – Za nekoliko dana biće raspisan tender za izvođače radova na dogradnji Centra za socijalni rad u Leskovcu, a izvođenje radova trebalo bi da počne za mesec dana, saznali smo u toj ustanovi.

Za dogradnju Centra za socijani rad iz budžetskih lokalne samouprave izdvojeno je deset miliona dinara, Ministarstvo rada i socijalne politike uplatilo je dva miliona dinara, a poznata leskovačka kompanija Zdravlje Aktavis obezbedila je donaciju od tri miliona dinara.

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraje jeseni jer je tada planirano da Centar za socijali rad obeleži pola veka rada. Dogradnjom ove ustanove, koja se nalazi u užem gradskom jezgru, dobiće se 220 metara korisnog prostora, odnosno više od deset kancelarija i biće stvoreni mnogo bolji uslovi za rad 49 zaposlenih radnika.

- Centar je u ovu aktivnost krenuo jer je prethodno dobio saglasnost gradonačelnika da će grad učestvovati sa trećinom novčanih sredstava. Takođe se i kompanija Zdravlje Aktavis obavezala da će obezbediti trećinu potrebnog novca, a i Ministarstvo rada se uključilo u ovaj program – kaže Snežana Milojković, direktorica Centra za socijalni rad u Leskovcu.

Prema podacima leskovačkog Doma zdravlja, na području opštine živi 149.279 stanovnika, a 17,4 odsto ili 25.985 stariji su od 65 godina i zato je sve više lica koja traže pomoć Centra za socijalni rad. Centar je na svojoj evidenciji imao tokom minule godine 10.966 korisnika, što je u odnosu na prethodni period povećanje za 16 odsto, jer je tada registrovnao 9.426 korisnika.

U odnosu na ukupan broj korisnika prema starosnim grupama, deca i omladine zastupljena su sa 32 odsto, odrasla lica sa 50, a ostarela sa 18 procenata. Najveće povećanje korisnika socijalne i porodično-pravne zaštite beleži se u kategoriji ostarelih lica, kojih je 2009. godini bilo 9.426, a prošle godine čak 10.966 lica, podaci su Centra za socijalni rad u Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Radenko Arapovic

    13:17 // 20. 7. 2011.

    kako je moguce da pustim javno predmet o osporavanju ocinstva i u toj meri kad mi tako reci cak i neka mafija porucivala da se kanem mog deteta i o nepravilnosti centra za socijalni rad prema meni kao oca deteda i maticara koji su korumpirani i sviju koji su mi osporavali pravo na moje dete i zloupotrebe dece od strane majki sa svim mogucim dokazima na papiru ocu da izadjem u javnost

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: