Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:13, 2. 2. 2015.

| Društvo

Četiri besplatna parkinga u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bez naplate
Besplatno na 4 parkinga; Ilustracija; Foto: Arhiva JV

Od danas vozači svoje automobile potpuno besplatno mogu da parkiraju na platou kod hale “Čair”, u Rovčetu, pored Šivare i pored teniskih terena u Jadranskoj ulici.

Gradsko veće usvojilo je odluku kojom su za građane oslobođena 4 parkirališta.

Odluka je stupila na snagu 1. februara, a zvanično se primenjuje od danas. Pomenuti parkinzi bili su u drugoj zoni parkiranja, a od danas su besplatni i vozila mogu da se ostavljaju bez ograničenja i naknade.

Sa druge strane, parkiranje će se naplaćivati pored stadiona gde je ostavljanje vozila bilo besplatno, nakon rekonstrukcije ovog sportskog objekta.


Platiš pola i “skidaš” auto

Još jedna novina u radu niškog “Parking servisa” je i mogućnost da vozači koji zateknu kamion ovog preduzeća kako im “podiže” nepropisno parkirano vozilo mogu plaćanjem polovine kazne na licu mesta da dobiju svoje vozilo natrag.

U ovom delu su korigovane cene, ali i kategorije. Umesto dosadašnje odluke o dve cene - za vozila do i vozila preko 800 kilograma, sada ima 6 kategorija.

Cene su raspoređene na osnovu težine vozila i kreću se u rasponu od 800 kilograma do 14 tona. Najteža vozila, kako je rečeno na sednici Gradskog veća, trebalo bi da se uklanjaju od 1. marta kada se očekuje dopremanje novog kamiona niškom “Parking servisu”.


“Lisice” za nepropisno parkirane

Ono što u Beogradu postoji već nekoliko godina, stiglo je i u Niš. Za automobile koji su neporpisno parkirani, a nepristupačni su za kamione “Parking servisa” obezbeđene su lisice.

Reč je o mehanizmu koji se postavlja na jedan od točkova automobila i onemogućava njegovo kretanje, dok vlasnik ne plati kaznu.

To će se primenjivati i za nepropisno parkirana vozila sa stranim tablicama, jer je, kako se moglo čuti na sednici Gradskog veća, upravo u ovom delu najlošija naplata kazni.

Dobra vest za sve vozače je da nema dve cene dnevnih karata, kakav je slučaj bio do sada, već je za sve zone validna jedna čija je cena 750 dinara bez PDV-a.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Konstantin Veliki

    19:58 // 4. 2. 2015.

    Hapsiće strane tablice, lisicama...

  • MiXajlo

    01:11 // 4. 2. 2015.

    A sto su danas nosili vozila parkirana na trotoaru u Z. Djindjica od 97 do 117. Tu parkiram poslednjih 10 godina i bas danas dosli da nose. Stvarno mi dodje da preduzmem svasta

  • Perko

    23:21 // 3. 2. 2015.

    Kod Stadiona je lova. Preko puta je bolnica i isti je uvek pun. Kome van centra smetaju kola kod stadiona? Kola pacijenata i zaposljenih u KC Nis. Namirisali lovu a oslobodili sem Caira nebitna mesta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: