Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:10, 29. 10. 2010.

| Društvo

Dinkić obećao 350 novih radnih mesta u Vranju

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti

VRANJE - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić boravio je u Vranju, gde je potpisao ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za podsticaj investicija sa preduzećima „Sanch“ i „Mita doo“ zahvaljujući kojima će u Vranju biti otvoreno 350 novih radnih mesta.

Prilikom posete Dinkić je obišao i preduzeće Mineks, kao i pogone Simpa gde je sa rukovodstvom održao radni sastanak.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić, je najpre obišao pogone novootvorene proizvodne hale kompanije “Sanch”, gde je sa direktorom Srđanom Dejkovićem potpisao ugovor o dodeli bespovratnih sredstava u iznosu od 600.000 evra, što omogućava otvaranje 300 novih radnih mesta, dok je ukupna vrednost investicionih projekta oko 2,1 milion evra.

- Investiranje u privredu je jedini put u oporavak srpske ekonomije. Drago mi je što se danas nalazimo u jednoj novoj fabrici koja blizu 70 odsto svoje proizvodnje izvozi, a nivo proizvodnje je oko 50.000 pari obuće mesečno. Podsticanjem zapošljavanja cilj nam je da sprečimo da se mladi ljudi sele u Beograd tražeći posao. Svestan sam da situacija u obućarskoj industriji nije na zavidnom nivou, plate jesu male, ali sam danas čuo da su planu novi ugovori vezani za izvoz obuće u Rusiju, a novi posao donosi i povećanje plate - obećao je Dinkić obraćajući se radnicima Sancha.

Inače radnici u ovoj firmi primaju oko 17.000 dinara mesečno.

- Vlada će nastaviti da podržava slične projekte okrenute otvaranju novih radnih mesta, naročito na jugu Srbije – rekao je Dinkić na kraju posete

Posle "Sanča", sličan ugovor Dinkić je potpisao i sa Mitom Rizovim, vlasnikom preduzeća "Mita" iz Vranjske Banje, vezan za izgradnju i opremanje mlina za mlevenje žita, gde će zahvaljujući podsticajima Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja u iznosu od 204 hiljade evra, kroz nove investicije biti zaposlen još 51 radnik.

U nastavku posete ministar Dinkić sa saradnicima obišao je firme "Mineks" i "Simpo". Dinkić je tom prilikom rekao da je "Simpo" stožer privrede juga Srbije, jer u ovom trenutku zapošljava 5.000 radnika. Ministar je i zahvalio predsedniku kompanije Draganu Tomiću na pomoći oko oporavka fabrike “Kopaonika” u Kuršumliji jer se Simpo pokazao kao jedna društveno odgovorna kompanija, koja pomaže region.

- Simpo je bio i ostao stub privrede na jugu Srbije, koji u svojim brojnim fabrikama zapošljava 5000 ljudi. Jug Srbije može da jača samo ako privreda funkcioniše. Ova kompanija postoji pet decenija i ja sam danas upoznao ljude koji su čitav svoj radni vek proveli u Simpu, što dovoljno govori o stabilnosti ove kompanije.Vlada će i dalje podržati ovu kompaniju u njenim projektima. Vranje beleži pomak u razvoju i oporavku privrede – rekao je Dinkić u Simpu.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nn

    22:22 // 29. 10. 2010.

    Meni je obecao 1000e ali dzaba... :D

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: