Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:16, 5. 10. 2010.

| Društvo

Evropski sud još ne odgovara

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Dobrosav Nešić, predsednik Odbora za ljudska prava Leskovac

LESKOVAC – Evropski sud za ljudska prava u Strazburu nije postupio po predstavci Odbora za ljudska prava – Leskovac od januara 2010. godine iako je u dva navrata tražio dokumentaciju koja su mu već dostavljena – navodi se u saopštenju Odbora za ljudska prava - Leskovac, koje je potpisao predsednik Dobrosav Nešić.

Odbor za ljudska prava i njegov advokat Dragutin Vidosavljević, koji zastupa Vučka Manojlovića, nekadašnjeg osuđenika na smrt, koji je najduže čekao na izvršenje kazne, optužio je u saopštenju Evropski sud za ljudska prava u Strazburu da "čineći ustupke srpskim vlastima i evropskoj oligarhiji koja ima blagonakon odnos prema vlastima u Srbiji, opstruira razrešenje ovog slučaja".

- Nakon ukidanja smrtne kazne u Srbiji, zamena za nju je zatvor u trajanju od 40 godina. Manojlović je, međutim, delo za koje je osuđen učinio pre 26 godina kada je zamena za smrtnu kaznu bila 20 godina. Po domaćim i međunarodnim zakonima, prema osuđeniku se primenjuje blaži oblik kazne, te je Manojlović još 2004. godine trebalo da bude slobodan čovek – navodi se u saopštenju Odbora za ljudska prava u Leskovcu.

U saopštenja se takođe precizira da je pravna služba Odbora za ljudska prava dostavila Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu sve odluke i ustavnu žalbu, kojima se dokazuje da su pred domaćim pravosuđem iscrpljeni svi pravni instrumenti.

- Na pismo koje smo poslali januara ove godine predsednik Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu Žan Pol Kosta do danas nije odgovorio, što je za evropske standarde nezamislivo – navodi se na kraju saopštenja leskovačkog Odbora za ljudska prava.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: