Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 3. 6. 2015.

| Društvo

Grad zarasta u korov zbog čekanja na odobrenje za košenje

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
korov
Niš kao Černobilj (foto: M.M)

Dok se Nišlije iz gotovo svih delova grada žale na visoku travu i korov između zgrada kao i u čairskom parku, iz “Gorice” kažu da je uređivanje međublokovskog zelenila počelo tek nedavno i da bi do kraja juna rastinje u celom gradu trebalo da bude pokošeno.

Brojni nezadovoljni sugrađani ovih dana imaju primedbe na rad “Gorice” i komentarišu kako je korov između zgrada narastao “do guše”.

durlan Košenje nepažljivo odrađeno, kažu pojedini građani (foto: D. P)Nepokošena je trava na Bulevaru Nemanjića, ali i Durlanu i drugim delovima grada, a mnogi građani kažu da je čak i tamo gde je pokošeno, to urađeno veoma loše.

Ovo je sramota kako su katastrofalno “kao” pokosili travu među zgradama. Negde je skroz nepokošeno, a tamo gde jeste, pola su ugazili. Na mnogim mestima travu koju su pokosili nisu odneli, pa ona tako truli i smrdi - kaže jedan Nišlija sa Bulevara.

Direktor Sektora “Zelenilo” iz JKP “Gorica” Slobodan Đorđević objašnjava da se uređivanje međublokovskog zelenila radi po projektu, koji traje od maja do oktobra. Za to vreme, rastinje u gradu bi trebalo da bude tri puta košeno, a prva “ruka” će biti završena do juna.

Grad ili neće ili ne može da uvrsti održavanje blokova u redovan program i zato svake godine imamo više problema nego što bi trebalo. Projekat je na Veću prošao početkom maja, krenuli smo oko 10. maja da kosimo, do sada smo završili skoro celo Duvanište, a do kraja meseca bi trebalo ceo grad da bude sređen - kaže Đorđević.

seno Na mestima pokošena trava truli (foto: M. M)On napominje da bi se, kada bi uređivanje međublokovskog zelenila bio deo redovnog programa, sa košenjem krenulo i aprila, a u nekim slučajevima čak i marta. Međutim, pošto se radi o projektu, stvari se dodatno prolongiraju zbog procedura.

Mi svake godine sredimo i pošaljemo projektnu dokumentaciju najkasnije do februara. Međutim, onda kreću procedure, čekamo Upravu za finansije svake godine da se izjasni da li ima para ili nema, koliko će moći za to da se izdvoji i slično, i zato se uvek kreće maja. Ove godine možemo čak reći da smo krenuli na vreme sa košenjem, za razliku od prethodne kada je bilo velikog kašnjenja  - kaže on.

Kako navodi, "Gorica" je podnela inicijativu nadležnima da od sledeće godine uređivanje međublokovskog zelenila postane deo redovnog programa. Da li će se to i desiti, ostaje da se vidi. 


I čairski park zarastao u korov

Kako kaže, radnici “Gorice” su imali do kraja maja nekih petnaestak radnih dana i onoliko koliko su stigli za to vreme, odradili su. Isto, kaže, važi i za čairski park.

Ovih dana smo imali dosta obaveza oko gradske slave pa nismo stigli u potpunosti da sredimo čairski park. Najprometniji deo Čaira se trudimo da koliko-toliko održavamo, dok deo ka Željinom stadionu još uvek nismo stigli, ali ćemo i to završiti u toku narednih par dana - uverava Đorđević.

I dok Đorđević obećava da će radnici “Gorice” u narednim danima i nedeljama očistiti grad od korova, Nišlijama ne preostaje ništa drugo nego da pažljivo prolaze nepokošenim delovima grada da ne bi naišli na neku zmiju kojih je nedavno bilo u velikom broju, između ostalog i zbog visokog rastinja u kome se kriju pacovi.

rastinje Šuma u centru Niša (foto: M. M)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Antibot

    21:55 // 8. 6. 2015.

    Успут да додам,синоћ смо комшија и ја покосили код раскрснице,нисмо се видели од траве.Значи,косу у руке а не да чекамо да сруги нешто уради

  • Антибот

    21:49 // 8. 6. 2015.

    Јел пита неко кад су задњи пут људи који раде у Горици примили плату?

  • Marko

    09:45 // 5. 6. 2015.

    Smatrao sam da od Smiljka i Veljinih novosrba ne može biti gore vlasti, ali su naprednjaci sve prevazišli. Da im daš dve nacrtane ovce, ne bi ih sačuvali.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: