Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:36, 21. 1. 2011.

| Društvo

Izbor novog direktora Kliničkog centra Niš

Autor:P. BlagojevićIzvor:Južne vesti

NIŠ - U trci za funkciju direktora Kliničkog centra Niš našlo se pet lekara.

Na konkurs koji je završen prošle nedelje prijavilo se pet kandidata, po dvojica iz G17 plus i SPS i jedna nestranačka ličnost.

Kako je Južnim vestima potvrđeno u ovoj zdravstvenoj ustanovi, među kanditatima su aktuelni direktor dr Srbobran Trenkić (G17 plus), njegov zamenik dr Zoran Radovanović (SPS), direktor Infektivne klinike i Gradski većnik dr Žarko Ranković (SPS), lekar dečije interne klinike dr Borislav Kamenov (G17 plus) i dr Ivana Binić sa Klinike za kožne bolesti, koja nije kandidat nijedne političke partije.

Kako Blic prenosi reči izvora blickog Kliničkom centru, lokalni lideri G17 plus pokušavaju da ubede svog predsednika Mlađana Dinkića, da direktor treba da bude Kamenov, a ne Trenkić. Malo je nejasno otkud se u toj kombinaciji pojavljuje Kamenov koji je bio direktor Dečije interne klinike, ali je pre sedam, osam godina smenjen jer je imao propuste u organizaciji rada. Kad je u holu ove klinike preminuo dečak, lično je ministar zdravlja Tomica Milosavljević naredio tadašnjem direktoru KC Miroslavu Jeremiću da ga smeni. S druge strane, iako je SPS još prošle godine dogovorila da Radovanović bude direktor kad Trenkiću istekne mandat, jer je mlad čovek sa puno menadžerskih sposobnosti, i visoko pozicioniran u SPS-u, sad se kao kandidat pojavljuje i Ranković, koji ima podršku dela niških socijalista, piše Blic.

O tome ko će biti novi direktor najkasnije do 28. januara odlučiće Upravni odbor ove ustanove, u kome se nalaze četiri predstavnika koje imenuje Vlada Srbije i trojica iz redova zaposlenih, a kojim predsedava narodni poslanik iz redova Demokratske stranke, Boško Ristić. 

- Odluku o tome ko će biti direktor donećemo do kraja januara, kada aktuelnom direktoru ističe mandat, tako da još ima vremena da se odluči. Sve je još otvoreno, svi kandidati imaju šanse. Od prijavljenih kandidata nijedan nije član DS, niti mi kao stranka nekoga podržavamo - kaže Boško Ristić.


Plate direktora i dalje tajna

Srbobran Trenkić, aktuelni direktor Kliničkog centra, ostaće upamćen po velikom broju pomoćnika i koordinatora kojima je okružen.

Do pre nekoliko meseci Trenkić je imao čak 10 pomoćnika, od kojih su neki bili zaduženi za potpuno iste oblasti.

- Ja sam procenio da mi toliko pomoćnika treba i ne vidim šta je sporno - kratko je prokomentarisao tada Trenkić.

Preko noći broj pomoćnika je smanjen na 6, ali su uvedene i funkcije koordinatora kojih sada ima 7. Pored toga, svaka od 31 klinike ima svog direktora a neke i pomoćnike.

Javnost i dalje ne zna koliko Klinički centar ima zaposlenih i kolike su plate direktora, zamenika, pomoćnika i koordinatora, jer je Trenkić odbio da to objavi, zbog čega su Južne vesti uložile Žalbu Povereniku za informacije od javnog znajača, Rodoljubu Šabiću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dubravka

    17:55 // 24. 1. 2011.

    Ne mogu da verujem da Trenkic i pored svih afera koje ga prate ima obraza da se kandiduje, a Upravni odbor i Ministarstvo zdravlja da uopste razmatraju njegovu kandidaturu. Ojadio je Klinicki centar, zaposljavao godinama samo koga je on hteo, jednom recju samovlasce i krajnje prosta arogancija!

  • Nena

    09:41 // 23. 1. 2011.

    Sve same politcke funkcije...Kako ih nije sramota?!? Dajte nekog kome nisu mama i tata lekari i profesori bili, ko je diplomirao zbog sopstvenog znanja i sposobnosti i iza koga ne stoji nijedna politicka opcija.

  • Jovana

    08:19 // 22. 1. 2011.

    Pravi covek za direktora je prof.Vidojko Djordjevic sa Nefrologije. Covek bez sumlje broj 1 u srpskoj nefrologiji i veliki borac za prosvecivanje naroda u vezi zavestanja organa i transplantacije.Covek koji vrsi svoju funkciju uspesno i pored svih politickih tumbanja zahvaljujuci profesionalnim kvalitetima. Pored toga studirajuci na Medicinskom fakultetu imao sam uvid u studentske ankete na kojima je uvek bio omiljen. Profesija i kvalitet a ne politika !!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: