Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 28. 8. 2012.

| Društvo

Još jedna mreža organizacija za mlade

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
koms
detalj sa sastanka u Nišu; foto: mcn

U Nišu je održan sastanak 40 predstavnika organizacija i institucija koje se bave mladima, a koje će biti deo Krovne organizacije mladih Južne Srbije.

Ovom prilikom utvrđeno je i da Nišu, kada su u pitanju mladi, najviše nedostaje Kancelarija za mlade.

Iz Krovne organizacije su objasnili da su kriterijumi za članstvo su takvi da ne omogućavaju svim organizacijama iz Srbije da pristupe. Zato su odlučili da naprave mrežu na jugu Srbije i stvore veću podršku za mlade.

Na današnjem okupljanju definisane su smernice za nastavak procesa formiranje Krovne organizacije mladih Južne Srbije.

- Ono što je najpotrebnije trenutno je Kancelarija za mlade. Smatram da bi mladima u gradu to bilo od velike pomoći. Ta kancelarija bi trebalo da prikuplja informacije o željama i potrebama mladih i da u tom smeru organizuje svoj rad. Grad je imao savet za mlade, ali on je raspušten jer ništa nije radio - rekao je Milan Pešić, gradski većnik zadužen za omladinu.

Pored Niša ova inicijativa pokrenuta je i u Novom Sadu i Užicu.

- Nama je cilj da sve okupimo pod jedan kišobran kako bi stvorili institucionalnu podršku za mlade i kako bi ih podstakli da budu aktivniji. U Srbiji postoji oko 100 Kancelarija za mlade, ali kvalitet njihovog rada zavisi od mnogo faktora. Postoje neka uputstva kako bi sve to trebalo da izgleda, ali negde se to poštuje manje, negde više - rekao je Vukašin Grozdanović iz KOMS-a.

Predstavnici organizacije "Resurs centar" iz Leskovca, koji su učestvovali u osnivanju ove mreže na nacionalnon nivou, kažu da im je članstvo bilo od velike pomoći prilikom organizovanju aktivnosti za mlade. Ipak, kao najvažnije pominju da je su mladi ti koji imaju najviše koristi od ovoga.

Na sastanku je predstavljen "Vodič za umrežavanje mladih na lokalnom i regionalnom nivou i uključivanje u procese donošenja odluka".

Krovna organizacija mladih Srbije umrežavanje organizacija realizuje u okviru USAID-ovog "Projekta održivog lokalnog razvoja".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Kobac

    11:51 // 30. 8. 2012.

    Jos malo, pa ce svaka organizacija da ima i svoju krovnu organizaciju :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: