Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 17. 2. 2015.

| Društvo

Konačno otvaranje vrtića u naselju Nikola Tesla?

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
vrtic
Zgrada je gotova još od jeseni 2012. godine; foto:CityofNis

Posle skoro 4 godine od početka radova i nešto više od dve godine od izgradnje, vrtić u niškom naselju Nikola Tesla trebalo bi da bude otvoren do kraja meseca.

Prema rečima pomoćnika direktora Predškolske ustanove “Pčelica” Ivana Todorova radi se na pripremi i sređivanju vrtića koji može da primi od 250 do 300 mališana, i biće “uskoro otvoren, najverovatnije nakon praznika”.

Kako navode u Direkciji za izgradnju grada, koja je vršila nadzor nad izgradnjom ovog obdaništa, objekat je dobio upotrebnu dozvolu i narednih dana biće predat Gradu i “Pčelici” na korišćenje.

Kako nezvanično saznajemo, otvaranje je bilo moguće još ranije, ali ga “koči” firma koja je radila na grejanju, jer ne želi da pusti grejanje dok ne dobije novac za obavljene radove.

Inače, upravo je grejanje bilo razlog zašto vrtić u naselju Nikola Tesla nije otvoren mnogo ranije. Kako objašnjavaju u Direkciji za izgradnju, jula 2011. godine počeli su radovi na izgradnji, završeni su novembra 2012. godine, ali su Grad Niš i “Pčelica”, kao korisnici, odlučili da se promeni način grejanja.

Projekat je bio da se radi priključak na toplanu, ali je onda odlučeno da grejanje bude na gas. Potom je projekat morao da se menja, pa da se čeka na dozvolu, kao i da se raspisuje tender i da se ponovo radi na instalacijama - kažu u Direkciji.

Projekat izgradnje i opremanja vrtića koštao je oko 78 miliona dinara, a finansiran je po pola sredstvima iz budžeta Grada i nekadašnjeg Ministarstva za nacionalni investicioni plan.

Inače, mesto u jednom od 23 vrtića trenutno čeka oko 2.300 mališana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    18:11 // 18. 2. 2015.

    cisto sumnjam-ima da udari 40 stepeni usred februara!

  • Dr.Pravdić

    07:53 // 18. 2. 2015.

    Kome je palo na pamet da pusti u rad vrtić u sred školske godine i usred zime?Treba pogledati u kakvom je stanju objekat koji nije odrzavan i grejan dve godine.Da se isuši treba nedelju dana grejanja.

  • zlo

    05:32 // 18. 2. 2015.

    dok ga vi otvorite deca izrasla...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: