Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:02, 9. 11. 2010.

| Društvo

LDP: Vasković u sukobu interesa

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
Niš, Srđan Vasković, većnik

NIŠ - Liberalno demokratska partija (LDP) u Nišu optužila je gradskog većnika Srđana Vaskovića (SPS) da je u sukobu interesa jer je njegova porodična firma “Jugolift” od Uprave za komunalne delatnosti dobila posao reparacije liftova u sedam niških solitera, a vrednost ugovora iznosi 6,3 miliona dinara.

Miloš Bojović, član Gradskog odbora LDP objašnjava da je Grad Niš izdvojio 25 miliona dinara za popravku 15 najprioritetnijih liftova u gradu od čega je gradsko preduzeće “Niš stan” dobilo posao u osam zgrada, a ostatak je pripao “Jugoliftu”.

- Firma Jugolift je registrovana kao radnja za postavljanje i održavanje elktroinstalacija, a vodi je gospođa Vasković koja je u srodstvu sa gradskim većnikom. To je po nama sukob interesa jer i na zvaničnom gradskom sajtu se navodi da je Vasković zaposlen u toj firmi - kažu članovi LDP-a Bojović i odbornik u skupštini grada, Sanja Jefić.

Načelnik gradske Uprave za komunalne delatnosti, Dejan Jovanović kaže da nije bilo nikakve urgencije da “Jugolift” dobije ovaj posao jer su same skupštine stanara izabrale ovu nišku firmu. On kaže da je cenu najprioritetnijih liftova za popravku u iznosu od 75 odsto snosio Grad, a 25 odsto skupštine stanara.

- Procedura je takva da smo prvo pozvali skupštine stanara koje bi želele popravku lifta da nam se jave. Kada su se javili predstavnici zgrada izabrali smo najprioritetnije, odnosno, liftove takozvane jednobrzince u zgradama, a koji su stari oko 40 godina. Potom smo objavili konkurs za firme koje bi to trebale da obave, a skupštinama stanara smo ponudili da sami izaberu izvođače među ponuđenim preduzećima. Skupštine stanara u sedam zgrada su odabrale “Jugolift” jer su sa njima imali već ugovor o održavanju. I tu je tačka na priči o svakoj urgenciji jer su stanari sami odabrali ovu firmu, a iz LDP su mogli da se jave da im se to objasni, a ne da pokazuju elementarno neznanje u ovom slučaju -pojašnjava Jovanović.

Srđan Vasković, održao je konferenciju za novinare nekoliko sati nakon prozivki iz LDP, na kojoj je demantovao navode „da je uticao na to da njegova porodična firma dobije posao reparacije sedam liftova u gradu, novcem iz gradskog budžeta. On je takođe rekao „da zna odakle duvaju vetrovi“.

- Sada se u mojoj stranci traju izbori za visoke republičke funkcije i nisam verovao šta će me snaći zbog toga što sam delegiran na visoke funkcije, i to od 17 u 16 odbora. To je otišlo toliko daleko da su mi zakačili GPS na automobil jer mi je ta grupa ljudi tačno rekla gde sam se jednog dana nalazio. Oni su hteli da budem uz njih, ali ja sam rekao da je to nemoguće jer sam u politiku ušao iz potpuno drugih razloga. Moj otac je stari socijalista i preživeo je dva kancera. Ja imam dovoljno, stambeno sam obezbeđen i imam automobil tako da sada ne bih brukao svoju porodicu nekim nameštaljkama. Ne mogu da kažem ko sve namešta to meni i Jezdi (Branimir Jezdimirović, direktor JKP „Gorica“) jer nemam dokaza za to, ali ukoliko dođem do dokaza obavezno ću podići krivičnu prijavu. Za sada mogu da kažem da to nije Mile Ilić. I oni koji sve ovo smeštaju imaju porodične veze sa nekim članovima LDP-a tako da je sve jasno odakle „duvaju vetrovi“ - rekao je Vasković.

On je demantovao da je na bilo koji način uticao na izbor firmi i još jednom potvrdio da su stanari sami birali firme koje će popravljati liftove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NN

    10:38 // 13. 11. 2010.

    Jel su Vasković i Dejan Jovanović čuli možda za Zakon o javnim nabavkama?
    Prilikom dodele posla moraju postojati najmanje tri ponude!
    Kakve su to gluposti da stanari biraju firmu?
    molim Vas. Pa ova dvojca o ničemu ništa ne znaju.

  • Dale

    19:23 // 10. 11. 2010.

    Laži i prevare, prevare i laži... Prvo tuđim parama (parama niške sirotinje) kupuju glasove i socijalni mir u velikim zgradama. Onda te pare podele svojima - oni će najbolje umeti sa tim parama. I na kraju lažu da stanari mogu da biraju firmu za popravku - u oglas su upisali da popravku može da uradi samo firma koja već održava lift u zgradi. A oni su sami izabrali zgrade, znači firme, i dali im posao. Vaskoviću i SPS-u. Demokratski i transparentno. Napred Srbijo!

  • ja tebi ti meni....

    09:24 // 10. 11. 2010.

    HAhahaha znaci cepa se SPS na dva dela ili mozda tri? Pa ako ovom liku i Jezdi neko smesta a to nije MIle Ilic pa....oni imaju jos samo dvojcu istaknutih u Nisu Novakovica i onog direktora u Nis stanu??? Izgleda da ce i deo SPS u Nisku regiju -ZIVIM ZA FUNKCIJU kao i onaj Miljan iz DSS!!!
    Sve je to jasno kao dan samo se svi prave budale kao slucajno dobio poso od grada a i ovaj Jovanovic nacelnik za komunalne delat.prica smesne pricice!!!
    A NAROD GLEDA I GLEDA............!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: