Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 8. 9. 2011.

| Društvo

Nemci ulažu u vodosnabdevanje Leskovca

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, vodovod leto

Nemačka razvojna banka KFV uložiće tri miliona evra u rešavanje problema vodosnabdevanja Leskovca.

Direktorka KFV banke u Beogradu Elke Helstern ističe da je 30 odsto od tog iznosa donacija, a 70 odsto povoljan, subvencionisani kredit.

- Novac će biti upotrebljen za proširenje postojeće vodovodne mreže u domaćinstvima na severu grada ili za zamenu starih azbestnih cevi – kaže Zoran Stojanović, direktor JKP Vodovod.

Oko 40.000 stanovnika severnog dela grada nema vodovodnu mrežu. Korišcenjem bunarske vode za piće prouzrokuje se velika rasprostranjenost endemskog nefritisa kod lokalnog stanovništva. Izgradnjom severnog vodovoda, 12 sela na severu gradske teritorije dobiće zdravu vodu za piće, a ovaj projekat je nastavak izgradnje regionalnog vodosistema Barije, koji će se povezati sa vodosistemom Bojnik–Doljevac.

Završetkom Regionalnog vodosistema "Barje" sa istoimene akumulacije omogući će se snabdevanje vodom za piće oko 150.000 stanovnika u Leskovcu.

Akumulacija "Barje" je nastala pregrađivanjem reke Veternice, trideset kilometara uzvodno od Leskovca kod istoimenog sela.

Dosadašnji način vodosnabdevanja Leskovca iz arterskih bunara sa dubine od oko 80 m, pretvoriće se u rezervno izvorište koje će se aktivirati u slučaju da dođe do težih akcidenata na izvorištu vodosistema "Barje", ističu u leskovačkom JKP Vodovod.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: