Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:27, 30. 1. 2024.

Majci umrla beba nakon porođaja u Nišu, traga za istinom

inkubator, decija klinika, nis, foto jv ljubica jocic Potraga za istinom; Ilustracija, foto: JV

Nišlijka Marija Perić 19. januara, iz rizične trudnoće rodila je zdravu bebu koja je po rođenju dobila ocenu 9. Već sutradan, prema svedočenju majke, beba je zbog znakova žutice podvrgnuta fototerapiji, da bi joj ubrzo bilo javljeno da se beba zagrcnula usled dohranjivanja, ali su je lekari uverili "da će sve biti u redu". Ipak, nastupile su za majku nerazjašnjene komplikacije, pa bebu prebacuju na Dečiju kliniku. Tu beba umire od teške infekcije pluća. Ko je i gde zakazao pitanje je koje od tada muči majku koja je izgubila svoju bebu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Porodilja

    12:22 // 30. 1. 2024.

    Obavezno da prijave. Zamisli nosiš ga 9 meseci, ispod srca ti raste, čekaš ga željno i desi se ovako nešto. Naći odgovornog.
    Dok se nekome od njih za primer ne očita Oče naš, neće da se smire.

  • Dana

    13:03 // 30. 1. 2024.

    Koliko dugo im trebs da odkriju krivca.Zna se ko je inicijsln8 krivac a i ko je omadio u daljrm lecenju.Pa sta misle Bogom dani.

  • bane kc

    14:08 // 30. 1. 2024.

    Prijaviti obavezno,na zalost doktori stite doktore,tesko da ce da se sazna istina.A sestre...sve to sa nocnim prekvalifikacijama,tuga i cemer.

  • Slobodan Milošević

    14:40 // 30. 1. 2024.

    Kako se ophode prema bebama i kako ih hrane pravo je čudo da se deca češće ne guše dohranom koju daju sestre. Njihova ljubaznost je posebna priča

  • Pori

    15:00 // 30. 1. 2024.

    Gospodjo zasto se cutili ovoliko dugo??? Ovo je uzas kakve medicinske sestre rade sa bebama... Da ne umeju ni dohranu da daju valjano. A posle ni ti hirurzi i anesteziolozi da ne umeju da izvade to sto se zaglavilo

  • mama

    15:37 // 30. 1. 2024.

    Zagrcnula se,treba snimati pojedine koje dohranjuju decu u bolnici.. ono je strasno gledati...odrastao covek bi se zadavio da mu neko onako saspe dohranu usta...cast izuzetcima

  • milutin

    15:59 // 30. 1. 2024.

    Pojaviće se nadmena ministarka i reći će da se i u svetu to dešava.
    Dešavaće se dotle dok neki roditelj ne uzme pravdu u svoje ruke.

  • Dragana Milošević

    16:36 // 30. 1. 2024.

    Prijaviti u policiji. Odmah u medije. Treba da sestre dežuraju i prate bebe koje su u inkubatoru. Kada sam ušla tamo nema nigde nikog. Niko ne nadzire te bebe,samo kada treba da ih presvlace i hrane,a to je na 3 sata. A sta ako nekoj bebi bude nešto u međuvremenu. To je bilo 2014. u Nišu.

  • oko za oko, zub za zub

    16:43 // 30. 1. 2024.

    jaoo ljudi, sad kad "smuk" procita sta sve pisete! pa zar lekari da budu krivi? sad ce on i njegovi kompanjoni da vam objasne kolko ste vi zatucani.

  • sve "stručnjaci" i još prepotentni a daju pogrešne dijagnoze i teraju majke u depresivno stanje

    17:14 // 30. 1. 2024.

    jednoj majci rekli da joj je dete sa deformitetom...a nakon pregleda u Bg utvrdili da je dete OK. 4 dana joj nisu donosili bebu niti rekli razlog

  • Aleksandra

    17:24 // 30. 1. 2024.

    Nije prvo dete koje nisu umeli da leče i izleče. Nedelju dana im treba da odluče dijagnozu za koju se golim okom vidi da nešto nije u redu. Ni kiseonik ne umeju da daju a kamo li lekove, dete nam je slepo zbog njih i njihove stručnosti. Da nije tražen premeštaj za Beograd živo od njih ne bi otišlo. Zaraze hodajuće.

  • Mikinjo

    19:32 // 30. 1. 2024.

    Mislim da je krajnje vreme da se vise ne konsultuju lekari ni za sta i da se svi na dalje sami poradjaju i lece decu pa i sebe. Sta ce nam lekarski saveti i tretmani kad sve to vec znamo. Zatvoriti sve bolnice odmah! Vreme je da nas obican narod uzme zdravlje u svoje ruke! I naravno odgovornost!

  • Vesna

    21:20 // 30. 1. 2024.

    Tuga pregolema...U Nisu se ne zna dal je gore porodiliste ili lekari koji traze od trudnica da im trudnocu vode u svojim privatnim ambulantama za velike pare, a porodiće ih oni samo ako su tog dana dezurni, ako ne, ko stigne... "humano", nema šta.

  • Zikinjo

    08:44 // 31. 1. 2024.

    @Mikinjo

    S obzirom da u porodilištima zapošljavate "tehničare" sa čuvene Pijukove "akademije" iz Aleksinca, možda i jeste kranje vreme da narod uzme stvar u svoje ruke. A što se odgovornosti za broj živorođene dece koja preminu u niškom porodilištu - za početak bi trebalo istražiti u kojoj meri se to dešava, kao i incidencu u odnosu na druga porodilišta u Srbiji. Ja sam jedan od očeva te dece.

  • tony

    08:47 // 31. 1. 2024.

    @Mikinjo
    ...čemu onakav retardirani komentar. Roditelji imaju pravo da znaju ko je kriv za smrt njihove bebe, i ako je bilo propusta mora tačno da se utvrdi kako je do propusta došlo i čijom greškom kako bi se izbeglo da se to dešava i u budućnosti.

  • Pogođena

    12:47 // 31. 1. 2024.

    Duša me boli danima, zbog ovog, neko mora da odgovara, ovo ne može da se pusti samo tako, podrška roditeljima, da isteraju ovo na robiju, ali pošto verovatno to neće da se desi, onda motka da se unakaze i obeleže zauvek.
    Tako mora, jer samo tako će da se zaštite druga deca za koju još ima spasa! Krivci moraju da plate!!!

  • Sistem nas laže!

    12:51 // 31. 1. 2024.

    Strasno! Ko sve radi na toj neonatologoji strahota,empatije nula, imala sam vrlo loša iskustva i sa prvim, a posebno sa drugim detetom koje je imalo sepsu,ocena devet a oni danima čekali neke rezultate, prestali bubrezi da rade i samo kažu,, nemojte majko da panicite,, naravno da su znali šta je bolnička infekcija, da nismo digli buku verovatno bi izgubili malecku, tako da je prebačena na deciju

  • Danijela

    16:22 // 31. 1. 2024.

    Nije ni čudo što se beba zagrcnula. Posle carskog reza nisam odmah, istog dana, imala mleka. Stavljala sam bebu da sisa ali je bio nervozan. Davali su mu dohranu. Taj način davanja dohrane iz šprica, kada ona celu dohranu istisne odmah, a bebi to mleko ide i na usta i na nos, nikad neću zaboraviti!!! Još kaže da je pojeo 50 ml mleka - tek rođena beba! Nisam im više dala da mu daju dohranu.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Njima ne treba sreća, treba im pobeda.

Nišlija čitalac

Tekst: Ni treća nije bila sreća - niški Radnički u Novom Pazaru odlučuje o baražu

Pronađite nas na: