Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 23. 5. 2024.

Milić: Nepotizam i korupcija na niškom Medicinskom, zakon primenjuju selektivno

dragan milić 21 Milić odgovara na odgovore Perišića i dekanice; foto: JV / Tamara Radovanović

Nakon što su direktor UKC Niš i dekanica demantovali optužbe Dragana Milića u vezi sa otkazom na Medicinskom fakultetu i poručili da je sve po zakonu, on kaže da se zakon na tom Fakultetu primenjuje selektivno i da je, za razliku od njega, mentoru sina dekanice aneksom produžen ugovor o radu. Od ministarke prosvete traži hitnu smenu dekanice zbog “koruptivno-nepotističkog ponašanja”, a ako to ne učini, najavljuje i prijavu protiv ministarke.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Vlada

    16:42 // 23. 5. 2024.

    Rak rana svih fakulteta ne samo medicinskog vec 30tak godina. Profesorskoj deci se bilduje prosek tokom studija, kasnije doktoriraju, nasledjuju katedre i nesposobni su da prate trendove i napredak nauke. Programi su prevazidjeni i nisu atraktivni za buduce studente. Drugim recima, zavrsis faks ali si neupotrebljiv. Srecom, znanje i informacije su svuda oko nas i ko hoce da uci, uvek nadje put.

  • Miki

    17:03 // 23. 5. 2024.

    Samo jako.

  • Ovo nije za smenu ovo je za zatvor

    17:04 // 23. 5. 2024.

    Zar je to morao da radi dr Milic?Zar nije ovo posao policije i tuzilastva?Prosto je zacudjujuca drskost ove nazovi dekanice koja je privatizovala fakultet i pretvorila ga u privatnu prciju.Ministarstvo prosvete ne treba samo da je smeni vec i da je prijavi tuzilastvu!Zamislite kako kinje izvrsitelji sirotinju zbog neke sitnice a ova gospodja deli pare odokativno.Kako joj se prohte i protivzakonito

    • Ne razumes se u nauku

      00:53 // 24. 5. 2024.

      Vidi druze, ti nista ne razumes. prati face i glasaj za milica, za bolje i nisi.
      Sustina cele price je da nema uslova, nije se bavio naukom na vreme (osim plagijarizma). Da je imao uslove postao bi redovni profesor i ne bi ulazio u politiku...

  • Student

    17:19 // 23. 5. 2024.

    Uvaženi profesore,pa Medicinski fakultet u Nišu je oduvek bio leglo nepotizma i korupcije i to kako za završavanje osnovnih i doktorskih studija,tako i za zaposljavanje.Tako smo dobili loše lekare i profesore koji samo idu od kongresa na kongrese.
    Da li zelite sa tim da se borite ili vam je samo krivo sto niste povlašćeni?

    • Dragan

      00:56 // 24. 5. 2024.

      Dok je bio povlascen cutao je i cvilio. Sta je to nepotizam? Da li dete ne sme da se bavi istom profesijom ko i roditelji?

  • Politikanstvo

    18:19 // 23. 5. 2024.

    Karanikolic je jedan od najboljih hirurga koje imamo. Ovo je cist politicki marketing Milica.

  • Vladimir

    19:51 // 23. 5. 2024.

    Teška korupcija na sve strane od strane SNS...

  • Dragica

    19:54 // 23. 5. 2024.

    Medicinski fakultet u Nišu treba zatvoriti. A "Univerzitetski" klinički centar preimenovati u opštu bolnicu Niš. Razlog prost i jednostavan, ali tužan-nastavnici ne mogu, ne žele, neće... da napišu istraživački rad na sci listi (kategorija M21/M21a) gde je njihovo ime na prvom mestu...

  • Milos

    21:33 // 23. 5. 2024.

    Ako ste to znali,zasto ste cutali do momenta otkaza? Do tada vam nije smetalo a li nakon otkaza da? Odvratni su oni koji su ovim prevarama skloni ali i oni koji je precutkuju svesno. Doktori van politike,mesto vam je u bolnicama.

  • Tandara - broć

    22:00 // 23. 5. 2024.

    Sve sami "akademici " raspravljaju i diskutuju ... o visokoškolskim ustanovama!
    A o plagijatima plagijata ?

  • Nemanja

    22:36 // 23. 5. 2024.

    Dr Milic bi trebalo da dodje da poprica sa nekim nekad, ostace izgleda jedini u istoriji koji izlazi na izbore a nije sa svojim protivnicima razmenio misljenje uzivo ... Bas kao gospodin Pavlovic SNS

  • Višnja

    23:00 // 23. 5. 2024.

    Izgleda da je dr Milic ocekivao slicno krsenje zakona kada je bio njegov izbor u zvanje redovnog profesora. To dosta govori o stanju na Medicinskom fakultetu, da je sve dozvoljeno ako se "ekipa" dogovori medjusobno.

  • Slavko

    00:50 // 24. 5. 2024.

    Zar sve to niste videli dok ste godinama bili prodekan istoj toj dekanici i veci deo njene vladavine bili deo uprave na fakultetu?

  • Milos

    07:50 // 24. 5. 2024.

    @Milica: Karanikolic je meni licno pricao u prijateljskom razgovoru "pa sta je problem pacijentu da casti hirirga sa 50 eura, ne operise se svaki dan", i onda racuna "aha, 10 operacija za mesec dana to je 500 eura, godisnje je to 6000, malo je...". Nisam mogao da verujem sta taj tvoj "najbolji hirurg" prica. I mnooogo je voleo da dezura jer uvek ima neko prase.

  • Milutin

    08:24 // 24. 5. 2024.

    Naši fakulteti, nažalost, odavno nisu mesta akademskog obrazovanja, visokih moralnih normi i edukacije mladih već jazbine privilegija, nepotizma, lake love i korupcije.

  • Bela mafija

    08:56 // 24. 5. 2024.

    Ovo o čemu govori dr Milić je opšte poznato. Mnogi su prolazili kroz takvu golgotu ali bez ovolike medijske pažnje. Insistiranjem na rešavanju svog problema dr Milić svodi svoj javni angažman na borbu za lični interes. Nekad mora da se podnese lična žrtva a na to mnogi nisu spremni.

  • PACIJENT

    09:35 // 24. 5. 2024.

    Zdravstvo u Srbiji, a narocito u Nisu, je jedan veliki Institut za majku i dete. Babe, dede, ocevi, majke, sinovi, kceri, snaje, zetovi - jedna velika srecna porodica. U KC i MF se odlazi da bi se docekala peMzija a privatno se zgrce bogatstvo. Niko da se zapita ko je sve to dozvolio i gde to vodi, niko da preispita diplome, specijalizacije, doktorate! Kongresni turizam cveta o trosku pacijenata!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Više zaradi suncobran u Crnoj Gori nego radnik u Srbiji, sramota!

Sramota Čitalac

Tekst: Leskovačka opozicija: Zahtevi radnika opravdani, problem nije rukovodstvo, već država

Pronađite nas na: