Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 16. 2. 2011.

| Društvo

NIŠ: Štrajk u JKP Medijana

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Radnici Javno komunalnog preduzeća “Medijana”, iz sva četiri reprezentativna sindikata, obustavili su danas rad od 11 do 12 sati i proglasili štrajk upozorenja.

Sindikalac Dalibor Sibinović kaže da će radnici ove firme proglasiti generalni štrajk za 10 dana, ukoliko im se plate ne povećaju 20 odsto.

- Pored toga naš zahtev je i da se potpiše nov kolektivni ugovor, poštovanje dinamike isplate dohodaka i da nam osnivač (Skupština grada Niša) vrati 72 miliona dinara, koliko nam duguje - kaže Sibinović.

Trenutna prosečna plata u JKP”Medijani” iznosi 28.000 dinara, a najniža 22.000 dinara, koliko primaju sakupljači otpada.

Građani Niša dnevno naprave oko 300 tona đubreta, pa bi obustava rada ovog preduzeća predstavljala veliki problem za grad.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sve vas znamo poimence i gledamo...

    09:10 // 17. 2. 2011.

    Ako cekamo da radnici sami strjkuju nista nece biti NARODE svi na noge i u setnju protiv Mileta,Banane,Simonovica,Novakovica,Mihajlovica,Nadje i ostalih prilepaka koji ih podrzavaju!!!!! INACE CEMO SE DAVITI U DJUBRETU ZA KOJI DAN !!!

  • PODRSKA

    08:49 // 17. 2. 2011.

    Prvo djubre treba pocistiti i to u lokalnom parlamentu. Sve stranke naravno.

  • Nenad Tasic

    17:40 // 16. 2. 2011.

    Bitno je da gradsko rukovodstvo ima para za subvenciju italijanskih aviona i to na stotine miliona dinara ne zna se tacna cifra, vazno je da moze da se leti za Forli a to sto ne moze da funkcionise komunalna dlatnost odnosenja smeca i sto se duguje Medijani to je POTPUNO NE BITNO.
    I Nis ima svoju KOLUBARU ovo sto radi nazovi gradonacelnik i njegov kum vecnik Mihajlovic nije za osudu i kritiku vec za hapsenje i vesanje javno na trgu, besomucno unistavanje gradskog budzeta zarad licnih interesa.
    Policijo sta cekas, jel da uniste sve???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: