Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 19. 3. 2013.

| Društvo

Naplata uz pretnju zaplene imovine

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-490x370-zgrada-opstine-pk.jpg

Članovi Veća prokupačke opštine doneli su zaključak da se naloži lokalnoj poreskoj administraciji u Prokuplju da u najskorijem roku na sve zakonske načine realizuje svoja potraživanja prema pravnim licima koja imaju milionske iznose za neplaćen porez.

Predsednik opštine Ljubiša Đurković je, obrazlažući ovakav zaključak Veća, naglasio da je budžet u deficitu i da jednostavno grad mora radikalnije krenuti sa naplatom svojih potraživanja, pod pretnjom prinudne naplate, pa čak i zaplenom imovine.

- Jednostavno, postoje pravna lica u gradu koja ne izmiruju svoje obaveze već godinama. Razumemo sve teškoće poslovanja, ali i pored svih pogodnosti oko izmirenja duga koje smo im ponudili u prethodnim mesecima, većina njh se nije odazvala. Zato smo prinuđeni na ovakve mere – ističe Đurković.

On naglašava da su pojedinačna dugovanja pravnih lica od 5 do 30 miliona dinara.                 
 


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • feniks

    07:29 // 21. 3. 2013.

    Ja ne mogu da se vise nacitam gluposti koliko VI gospodo mozete da ih napisete. Pravna lica ne duguju opstini jer opstina DUGUJE NJIMA. A to NE DOLAZI DO UMA VECNIKA. SVI VELIKI DUZNICI SU ZAPRAVO ONI KOJIMA OPSTINA DUGUJE. NEKA SVEDU RACUNE PA NEKA VIDE NA CEMU SU. BRUKA!!! O KOJIM KORUMPIRANIM SLUZBENIM SLUZBENICIMA PRICATE?

    • Blacanin

      15:04 // 21. 3. 2013.

      Da ti kažem nešto o korumpiranim službenim licima: Vidiš, ja sam dobar sa njima, kuću i ostale objekte sam pravio bez dozvola, nadogradio, pvc, centralno, izolacija 15cm., parket hrast, đakuzi, 150m sam od centra, porez ne plaćam a kada mi država omogući povoljnu legalizaciju - platiću ili ako baš moram platiću porez samo na straćaru u koju sam došao pre nego sam postao direktor.
      Ti moraš da platiš jer si gradio sa dozvolama, platićeš više jer ja ne plaćam pa moraš i za mene. Vidiš, ja sam pametan a ti blesav. Zato i jesam direktor.
      Možeš da tražiš objavljivanje spiskova, na sajtu opštine, porezkih obveznika sa vrednošću imovine i porezom , ali će bajko da mi pomogne i proglasi podatke "službenom tajnom".
      Vidiš - moraš da platiš a i da ĆUTIŠ.

    • glasac

      15:11 // 21. 3. 2013.

      Au feniks,molim te,vidim svi propali sto im duguje opstina?!Kome duguje,ajde da vidimo spisak i da ti nisu medju najvecim duznicima za porez!Da ne duguje mozda Hissar-u ili fabrici Tatko?!Smesno,molim te!Direkcija ima dug prema izvodjacima,a oni svakim danom sve bogatiji.Pa da im neko duguje toliko,propali bi!Nego da ne skrecemo temu,da se plati treba,ali je problem da li je svako dobio resenje STVARNO koliko treba da plati,ili je mozda smanjivano/povecavano!

  • Двери и тачка!

    21:45 // 19. 3. 2013.

    Као и у свим општинама сва кривица за стање буџета пребацује се на пореске обвезнке. Да ту има проблема нико не спори али које су могућности пореских обвезника да престану да плаћају људе који их за њихов интерес обављају одређене послове на неадекватан начин или простије речено, десетине кадрова запошљене по партијској и "кумовској" линији који поједоше оно мало пара што се узме од обвезника. ЈА НЕ ЖЕЛИМ ДА ПЛАЋАМ НЕСПОСОБНЕ И КОРУМПИРАНЕ СЛУЖБЕНИКЕ...али ме нико ништа не пита.

    • glasac

      16:32 // 20. 3. 2013.

      Ja se slazem sa tobom gospodine Dveri,ali koliko poznajem zakon,placanje poreza je zakonska obaveza!Drugo je pitanje,da li je on pravedan i da li svako placa onoliko koliko treba da placa!Dok prozivate korumpirane sluzbenike(slazem se da su korumpirani i da vecina nista ne radi i prima platu,uz to donose lose odluke) i kritikujete poreski sistem,kako se ne bunite za to sto CRKVA i svestenici ne placaju ili su oslobodjeni za isti,za sta ostali gradjani nisu!Kako to komentarisete gospodo iz Dveri?Da ne kazem drugovi,posto vas je UDBA napravila kao i sve ostale stranke!

  • prokupcanin

    16:31 // 19. 3. 2013.

    Za pravna lica moze ova mera,pojedini imaju para,a ne placaju!Obican narod ne dirati,jedva prezivljava!Inace,vam sleduje motka,gospodo opstinari!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: