Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 2. 3. 2017.

| Društvo

Naselje Delnica kraj Niša godinama bez vode

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Naselje Delnica
Delnica odavno nije vikend naselje; Foto: Jovan Tanić

Ni više od godinu dana od početka pregovora sa opštinskim i gradskim vlastima stanovnici Delnice, nekadašnjeg vikend naselja, nemaju vodu ili ona samo kaplje sa česama. Iz Opštine Crveni Krst kažu da je u toku izrada projekta za izgradnju novog rezervoara koji bi popravio snebdevanje u ovom naselju i u Čamurliji.

Međutim, niko od predstavnika vlasti ne može da precizira kada će rezervoar, koji bi trebalo da bude izgrađen na Viniku, biti završen. Do tada će stanovnici Delnice iz, kako kažu, dvestotinak kuća, imati problema sa vodosnabdevanjem.

Iako su im ranije obećavali privremeno rešenje, zbog toga što je za izgradnju novog rezervoara potrebno 2 do 3 godine, u Delnici vodosnabdevanje nikada nije normalizovano, a od dolaska "Niš-ekspresa" na Čamurlijski put, ono je, ističu, još gore. 

Ponovo ćemo imati sastanak sa nadležnima vezano za vodonsnabdevanje, ali imali smo i pre godinu i po dana i uvek obećavaju pred izbore da će da reše problem. Ovde žive porodice, deca, stariji ljudi, a snabdevanje vodom je nikakvo – kaže Jovan Tanić.

Većnik opštine Crveni Krst Branko Đorđević kaže da ovo naselje jeste povezano na niški vodovodni sistem, ali da je vremenom previše kontrolnih vodomera priključilo na jedan glavni za celo mesto. Delnica Foto: Jovan Tanić

To, objašnjava, onemogućuje normalan dotok vode do svih domaćinstava, pa neka uopšte nemaju vodu, a druga imaju vrlo slab pritisak. 

Stanovnici Delnice imaju dozvole za gradnju i priključenje na sistem još od 80-ih i 90-ih. Međutim, mnogo se domaćinstava u međuvremenu izgradilo i nekadašnje vikend naselje je sada naseljeno konstantno – objašnjava Đorđević.

Većnik Đorđević kaže da su stanovnici ovog naselja povezani na sistem na kome je Hotel “Nais”, ali da to sada nije dovoljno za sve korisnike. Novi rezervoar na Viniku, dodaje, trebalo bi da obezbedi stabilno vodosnabdevanje za sva domaćinstva. Izgradnja novog sistema je, objašnjava, neko vreme bila stopirana i zbog nerešenih imovinskih odnosa na parcelama kojima treba da prođe vodovod.

Iz niškog vodovoda su potvrdili da su učestvovali u izradi projekta za novi rezervoar i da su izneli svoje uslove.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: