Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 1. 6. 2011.

| Društvo

Novi vrtić u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

LESKOVAC - Više od 120 dece iz leskovačkog naselja Kumalak uskoro će dobiti moderno opremljen vrtić korisne površine 324 metra kvadratnih sa svom neophodnom opremom i nameštajem.

Vrtić je donacija Evropske unije, a njegova vrednost iznosi oko 420 hiljada evra. Osim što je obezbedio lokaciju i neophodnu komunalnu infrastrukturu za ovaj objekat montažnog tipa, Leskovac je u obavezi da sagradi temelj ovog objekta.

Na sastanku gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića i izvođača radova utvrđene su međusobne obaveze i rokovi za izgradnju.

Kompletna dokumentacija i dozvole, prema projektu koji gradu dostavlja donator, biće spremne u naredne tri nedelje. Grad će u postupku javne nabavke izabrati izvođača radova na temelju, dok je posednji rok za početak radova na objektu 1. septembar.

Sve zainteresovane strane, saopštavaju iz kabineta leskovačkog gradonačelnika, nastojaće da radovi počnu i ranije kako bi bili završeni do početka školske godine.

U okviru ovog donatorskog programa, Evropska unija, osim u Leskovcu, gradi vrtiće još u pet gradova Srbije. Ukupna vrednost investicije iznosi dva miliona evra, a projekat se sprovodi u saradnji sa nadležnim ministarstvom. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: