Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 19. 10. 2012.

| Društvo

Novi zaštitnik građana u Nišu

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
x
Marina Mitić

Marina Mitić, koja je 18. septembra izabrana za zaštitnika prava građana, položila je zakletvu pred predsednikom Skupštine grada Niša Miletom Ilićem.

Kako bi formalno i pravno počela sa obavljanjem ove funkcije ona je danas položila zakletvu u niškoj Opštini.

- Apelujem na sve institucije kojima se obraća zaštitnik građana da savesno i odgovorno pristupaju realizaciji inicijativa, predloga, zahteva i molbi od strane zaštitnika građana - rekao je Mile Ilić, predsednik Skupštine grada.

On je dodao da će kancelarija zaštitnika građana od sledeće godine biti u zgradi Gradske opštine Niš kako bi bila dostupnija nišlijama. 

Marina Mitić je najavila da će raditi na unapređenju usluga socijalne zaštite, poštovanju prava lica sa invliditetom, a naročito prava dece.

- Za ovih mesec dana koliko sam na funkciji mogla sam da primetim da je odnos sa gradskim upravama veoma dobar, dobijamo veliki broj povratnih informacija i mislim da će buduća saradnja biti jako dobra - kaže Marin Mitić.

Ona je istakla da je kancelarija zaštitnika građana od početka godine imala 1.700 usmenih obraćanja, ali da se 90 odsto njih ne odnosi na problema koji su u nadležnosti ombdusmana, a da i pored toga oni pružaju savetodavno- pravnu pomoć i svakoga saslušaju.

- Planovi kancerarije su unapređenje neposredne komunikacije, kao i nastavak zalaganja za prava lica sa invaliditetom, naročito u smislu otklanjanja arhutektonskih barijera i zaštita dece - odećava Marina Mitić.

Kako novi ombdusman kaže, u bliskoj budućnosti nišlije mogu da očekuju zaštitu od neprijatnih mirisa ili buke. Ona podseća da ombdusman nije umogućnosti da direktno interveniše, već da deluje snagom argumenata i autoriteta, a da nastoji da pomogne savetom i usmeravanjem građana.

Skupština grada je 2005. dodine donela odluku o ustanovljavanju funkcije zaštitnika građana, a Marina Mitić je 3. zaštitnik građana u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jelena

    08:05 // 22. 10. 2012.

    Dajmo ženi šansu!! Možda je stvarno ispekla,zanat.

  • Gaga

    15:38 // 21. 10. 2012.

    E ova ce da odbrani gradjane.U Direkciji je kod Banane 20 godina ispekla zanat i uglavnom je "radila"tendere.Za razliku od predhodne koja je bila sudija ovo je cista vruka.

  • Neko ko nije tu

    23:19 // 19. 10. 2012.

    Mile Ilic. Lopov i komunjara. Dokle vise svi ti ljudi koji su bili na vlasti 90ih. Zar se nisu nakrali dovoljno?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da ga nisu ovi iz Radnički oštetili kad igraše tamo?

Milan čitalac

Tekst: FSS: Teren u Leskovcu jasan pokazatelj zatečenog javašluka i neodgovornosti

Pronađite nas na: