Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Zaštitnik građana Niša

 • voda

  Malčani i dalje često bez vode, slučaj stigao i do Zaštitnice građana

  Nakon što su se žalili Opštini Pantelej, raznim inspekcijama i Nišavskom upravnom okrugu zbog konstantnog nestajanja vode, meštani niškog sela Malča rešili su da se zbog ovog problema obrate i ombudsmanu Sanji Stojančić. Zaštitnica Nišlija trenutno ispituje šta su ovim povodom uradile institucije, posebno komunalna inspekcija.

  (2) detaljnije
 • zastitnica ilustracija

  Hodnik jedino mesto za razgovor sa Zaštitnicom građana u Nišu

  Nišlije koje imaju neke pritužbe ili žele da prijave neki problem Zaštitnici građana to mogu učiniti samo u hodniku poslovnog prostora koji gradski ombudsman deli sa energetskim menadžerom Grada Niša. Inače, u hodniku je samo tokom prošle godine sa Zaštitnicom i njenim saradnicima razgovarao 1.951 građanin.

  (12) detaljnije
 • salteri

  Zaštitnica građana: Javne službe u Nišu okrenute sebi i često "ćute"

  Da su organi vlasti i javni službenici u svom radu u velikoj meri okrenuti sebi, a ne građanima i njihovim pravima, te da je prošle godine građevinska inspekcija “ćutala” kada je trebalo da postupi u korist građana - neki su od zaključaka Zaštitnice građana Grada Niša koji su izneti u njenom godišnjem izveštaju. I Zaštitnici su javne službe kasno i nepotpuno odgovarale, te ona sumnja u stručnost pojedinih radnika u administraciji.

  (18) detaljnije
 • pašalić

  Zaštitnik građana “oči u oči” sa Nišlijama

  Nišlije koje imaju problema sa državom, javnim ustanovama i institucijama, kako kažu u Kabinetu gradonačelnika, moći će da se požale Zaštitniku građana Zoranu Pašaliću i sa njim probaju da ih reše.

  detaljnije
 • zaštitnik građana

  Niš dobio novu Zaštitnicu građana

  Dosadašnja pravnica niškog Gerontološkog centra Sanja Stojančić imenovana je za Zaštitnika građana Niša. Iako je bila deo komisije za javne nabavke i kontakt osoba u slučaju spornih tendera na kojima je Gerontološki centar kupio skupu “škodu” koju je zatim ustupio Ministarstvu rada, Stojančićeva tvrdi kako nema nikakvu odgovornost u vezi sa tim.

  (5) detaljnije
 • vrtic

  Nakon tužbi roditelja snižene cene vrtića u Nišu

  Kako bi sprečili nove tužbe i ispoštovali zakonske regulative, Gradsko veće Niša odlučilo je da roditelji ubuduće plaćaju 20% ukupne cene vrtića u Nišu, za razliku od dosadašnjih 29% što se ispostavilo nelegalnim. Svi će imati pravo na naknadu razlike za prethodne 3 godine.

  (28) detaljnije
 • zandarmi

  Niški žandarmi prvi napadnuti?

  Iz službenih policijskih beleški koje je objavio ombudsman Saša Janković, jasno se vidi da je grupa ljudi među kojima je bio i Andrej Vučić, brat premijera Srbije, prva napala niške Žandarme koji su obezbeđivali “Paradu ponosa”.

  (9) detaljnije
 • x

  Novi zaštitnik građana u Nišu

  Marina Mitić, koja je 18. septembra izabrana za zaštitnika prava građana, položila je zakletvu pred predsednikom Skupštine grada Niša Miletom Ilićem.

  (4) detaljnije
 • Kamere za Šabanov spomenik

  Zaštitnik građana pokrenuo inicijativu da se na gradskom keju u Nišu postave kamere kako bi se sačuvao spomenik Šabanu Bajramoviću.

  (3) detaljnije