Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 24. 2. 2012.

| Društvo

Otvorene ponude za selidbu Prekršajnog suda

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
490x370_opstina-ni

Postoji mogućnost da se Prekršajni sud i Uprava za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj uskoro preseli u u jedan od objekata kao što su RK “Beograd“, zgradu Radio Niša (ponuđač- RTS Beograd), Niš inžinjeringa, „Beer komerca“, neku od bivših restorana „Nissa“.

Na konkurs, koji je raspisala Uprava za imovinu i inspekcijske poslove, stiglo je 10 ponuda, ove navedene i još pet ponuda kao što su zgrada „Izorgradnja – Delta matik" (zajednička ponuda), „Obodov“ prostor, objekat fizičkog lica Slobodanke Đorđević i druge.

Ljubiša Janić, načelnik Uprave za imovinu i inspekcijske poslove, kaže da su ponuđači za izdavanje ovih lokacija tražili od 3,5 do 15 evra po kvadratu što bi mesečno plaćao Grad Niš za zakup prostora.

- Prema proceduri, sada bi naša komisija trebalo da obiđe sve lokacije kako bi se uverila u istinitost ponuda, odnosno trebalo bi da proveri opšte uslove kao što su grejanje, instalacije, rešeno imovinsko stanje i drugo. Kada se uverimo da je to zaista tako, onda ćemo predložiti gradonačelniku Niša da izabere najbolju lokaciju. Na toj lokaciji će biti izmešten sud i uprava, a služba Katastra će napokon sve zemljišne knjige koje predstavljaju istoriju Niša, sakupiti na jednom mestu. Sada su one smeštene u nekoliko zgrada, a ubuduće će sve biti na jednom mestu kada prostor oslobodi Uprava za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj. Ovim mnogo dobijaju i sudije Prekršajnog suda koje zaista rade u lošim uslovima - objašnjava Janić.

Uprava za imovinu po treći put raspisuje konkurs za selidbu suda i uprave u kome se traži 900 kvadrata, a do sada konkurs nije uspeo jer ponude nisu bile adekvatne.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milanche

    17:33 // 24. 2. 2012.

    Zgrada radio Nisa je vlasnistvo nislija a ne RTS-a!

    A ako ovi dzabolebarosi hoce nov prostor za svoje kancelarije nek uzmu hotel Ambasador, i onako nema gostiju i zvrji prazan!

  • Dalibor Popovic Pop

    12:54 // 24. 2. 2012.

    Možete ovaj komentar tretirati kao spam ali...
    Zgrada radija Niš ...
    ponuđač RTS ...
    Nije više ni bitno da li će to biti sad ili u neko dogledno vreme ali naravno da će tamo sve biti razmontirano i ona neprocenjiva tonska arhiva će nestati bez traga ...
    onima koji nisu podigli glas protiv njegovog gašenja nikad ne treba to oprostiti i zaboraviti!!!

    • Nislija koji zna i seca se

      14:48 // 24. 2. 2012.

      Uz sve to, zgrada je oduzeta nakon Drugog svetskog rata, i trebala bi da bude vracena legitimnim vlasnicima. Dakle, jos jednom nam sadasnja vlast salje pogresne signale, i jos jednom se ponasa kao i oni prethodni koje stalno denucira i omalovazava i koje koristi kao osnovu kako ne treba raditi i kako se ne treba ponasati. Uostalom ta reprezentativna zgrada (kakvih ima malo u Nisu), sa izuzetno bogatom istorijom (u njoj je tokom Prvog svetskog rata bio smesten kralj Petar) zasluzuje mnogo bolji tretman i namenu.

    • Бане

      22:38 // 24. 2. 2012.

      Ова садашња власт и није ништа друго него идејни наследник комунистичке послератне власти која је толико "добро" донела Србији.Тако и ови.Држава хајдучија.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: