Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:57, 22. 12. 2016.

| Društvo

"Parking servis" sačuvao finansijsku stabilnost preko grbače građana

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti

Iako je pre 2 meseca direktor JKP “Parking servis” Marko Janković izjavio kako su “bili primorani” da odnose kola parkirana i u vanzoniranom području, jer je ova firma bila u lošem finansijskom položaju, sada tvrdi da je to tražila Saobraćajna policija. Pored toga što je zakonski, Janković tvrdi da je takav postupak bio i etički.

Pojedine Nišlije još pamte dane kada nisu smeli da zaustave automobil ni na 5 minuta ispred apoteka ili pekara, niti da ih parkiraju ispred svojih kuća, što su činili decenijama unazad, zbog toga što je svakog trena mogao da se pojavi “pauk” i da odnese ih.

Zašto je to činjeno postalo je jasnije, kada je pre 2 meseca, gostujući u emisiji "Između redova" na televiziji Belami, Janković izjavio kako je "Parking servis" bio primoran da odnosi vozila i u zoniranom i sa prostora van parking-zone, jer je to bilo rešenje da se izbegne propast ovog preduzeća.

Iskreno, bili smo prinuđeni da idemo i van zoniranog područja, to je bilo zato što Grad u tom trenutku nije izmirivao obaveze prema nama i nama je likvidnost na taj način bila ugrožena - rekao je Janković u emisiji.

Problemi su nastali, rekao je direktor, kada je došlo do povećanja komunalne takse koju je “Parking servis” plaćao Gradu za korišćenje prostora.


"Sve smo radili po nalogu Saobraćajne policije"

Anketa

Direktor Marko Janković sada tvrdi kako, iako jeste bilo otežano poslovanje preduzeća u 2015. i 2016. godini zbog “nametnute obaveze od 20 miliona dinara”, nošenje vozila na spornim lokacijama nije bila njihova odluka, već odluka Saobraćajne policije, koju su oni izvršavali.

Međutim, još tada su u policiji rekli kako izdaju naloge tek pošto dobiju fotografije vozila od "Parking servisa".

U skladu sa Zakonom o bezbednosti u saobraćaju, sva vozila koje je uklonio JKP “Parking servis” uklonjena su po nalogu Saobraćajne policije. Međutim, od kako je postignut dogovor sa Darkom Bulatovićem, broj zahteva za uklanjanje vozila se smanjio i "pauk služba je fokusirana na zonirano područje - navodi Janković.

I dok pojedine Nišlije i sada strepe da bi "pauk" mogao da im digne automobile parkirane ispred kuće gde nema parking mesta, svaki put kad "Parking servis" bude u finansijskoj krizi, direktor Janković kaže da je takvo poslovanje u skladu sa zakonom, ali i etikom.

Smatram da je svako postupanje u skladu sa zakonom nije u suprotnosti sa poslovnom etikom - istakao je direktor.

Podsetimo, nakon ustaljenog odnošenja vozila sa vanzoniranog područja, Udruženi pokret slobodnih stanara organizovao je nekoliko građanskih protesta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Superhik

    19:17 // 30. 12. 2016.

    Ma sve su drugo sredili u drzavi pa je ostalo i nepravilno parkiranje. Oni ne nose već otimaju automobile! Bezobrazluk na koji nacin se popunjava budzet ali i to je sasvim jasno jer druge ideje nemaju.

  • Krle

    17:37 // 23. 12. 2016.

    Nosili su automobile da bi spasili propast preduzeca. STRASNO!!!!

  • Goran Jovanovic

    11:13 // 23. 12. 2016.

    Neka nose i vozila iz privatnih dvorista. Na protesu protiv pauka bilo nas je 50 ljudi. Kad bi izasli 5000 nebi smeli da se bahato ponasaju.

    • sale

      12:58 // 23. 12. 2016.

      Znaci, odnosenje nepropisno parkiranih automobila je "bahacenje", a parkiranje na sred ulice, dok se ode po burek je po tebi sta?

      Sloboda kretanja?
      Demokratija?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: